x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Celebrul imunolog Anthony Fauci, contestat de congresmani republicani

Celebrul imunolog Anthony Fauci, contestat de congresmani republicani

16 Iun 2021   •   09:14
Celebrul imunolog Anthony Fauci, contestat de congresmani republicani
Sursa foto: Hepta

Celebrul consilier medical al Casei Albe, Anthony Fauci, este contestat acum de unii congresmani republicani care cer demiterea sa din cauza gestionării pandemiei de coronavirus, scrie AFP.

"Dr. Fauci nu a fost ales de americani. El nu a fost ales să conducă economia noastră. El nu a fost ales să decidă cu privire la educaţia copiilor ignorând părinţii şi, totuşi, dr. Fauci ne controlează practic viaţa de un an", a spus Marjorie Taylor Green, ccare a prezentat un proiect prin care solicită demiterea acestuia.

Imunologul a activat sub șapte președinți americani, însă a căzut în dizgrație la sfârșitul mandatului fostului șef al Casei Albe, Donald Trump.

Însă demersul republicanilor este destul de probabil să nu aibă succes întrucât Congresul american este controlat de democrați. 

"Dr. Fauci a minţit luni întregi despre originile virusului din Wuhan. A făcut recomandări contradictorii cu privire la sursa virusului, transmiterea virusului, virulenţa virusului, eficacitatea măştilor şi vaccinurilor, eficacitatea distanţării sociale", l-a acuzat Paul Gosar.

Deși pandemia de COVID-19 a făcut 600.000 de victime în SUA, noul președinte democrat, Joe Biden, și-a exprimat încrederea în Fauci, după ce au fost făcute publice mai multe mailuri ale doctorului din care reiese că virusul ar fi pornit de la modificarea codului genetic al unei molecule într-un laborator al Institutului de Virusologie din Wuhan. 

"Există un cuvânt pentru asta: o armă biologică", a subliniat Marjorie Taylor Greene. "Am fost cu toţii victime ale unei arme biologice? Cerem răspunsuri şi dr. Fauci trebuie să le dea", a spus senatoarea republicană Majorie Taylor Greene.

×
Subiecte în articol: Anthony Fauci COVID