x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A$AP Rocky a fost eliberat din arest în aşteptarea verdictului instanţei

A$AP Rocky a fost eliberat din arest în aşteptarea verdictului instanţei

02 Aug 2019   •   22:40
A$AP Rocky a fost eliberat din arest în aşteptarea verdictului instanţei

Judecătorul suedez, care urmează să pronunţe verdictul în cazul de notorietate al rapper-ului american A$AP Rocky acuzat de agresiune împreună cu două dintre gărzile sale de corp împotriva unui tânăr suedez, a ordonat vineri după-amiaza eliberarea celor trei din arest, până la pronunţarea sentinţei, transmite Reuters şi AFP.

Judecătorul Per Lennerbrant a declarat în instanţă, la sfârşitul a trei zile de audieri, că va pronunţa verdictul la 14 august.

Parchetul suedez a cerut, vineri, o pedeapsă cu închisoarea pentru rapperul american A$AP Rocky.

Respingând argumentul legitimei apărări invocat de avocatul rapperului, Parchetul consideră că A$AP Rocky şi coinculpaţii au agresat victima, un tânăr de 19 ani. ''Sunt trei persoane care lovesc cu pumnii şi picioarele o persoană care este la pământ'', a spus procurorul adăugând că ''violenţa lor este clar nejustificată''.

Rapperul american A$AP Rocky şi cei doi bărbaţi din anturajul său au pledat nevinovat.

Rocky, pe numele său real Rakim Mayers, a fost reţinut la data de 3 iulie în legătură cu o altercaţie ce a avut loc pe 30 iunie pe străzile capitalei suedeze şi ulterior a fost pus sub acuzare pentru agresiune cauzatoare de suferinţe fizice, împreună cu două persoane din anturajul său. Pe 5 iulie, un tribunal suedez a ordonat încarcerarea rapperului, invocând existenţa "riscului ca artistul să fugă în străinătate". Toţi trei au pledat nevinovat marţi, iar avocatul lui Mayers a declarat că acesta a acţionat în legitimă apărare.

În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi de tribunalul din Stockholm, cei trei acuzaţi riscă o pedeapsă de până la doi ani de închisoare.

AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: A$AP Rocky