x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A fost numit primul ministru homosexual din istoria Israelului

A fost numit primul ministru homosexual din istoria Israelului

06 Iun 2019   •   14:31
A fost numit primul ministru homosexual din istoria Israelului

Amir Ohana a devenit primul bărbat homosexual numit în poziţia de ministru în Israel, transmite BBC. Acesta a fost numit Ministru al Justiţiei de către prim-ministrul Benjamin Netanyahu, joi.  

Amir Ohana este un apropiat al prim-ministrului Netanyahu, care susţine mişcările prin care prim-ministrul este protejat în faţa urmăririlor penale. Numirea acestuia a venit la doar câteva zile după ce Parlamentul din Israel a fost dizolvat.

Benjamin Netanyahu l-a eliberat din funcţie pe fostul Ministru al Justiţiei, Ayelet Shaked, în urmă cu trei zile. Partidul lui Shaked, care făcea parte din coaliţia prim-ministrului Netanyahu, nu a obţinut suficiente scaune pentru a se întoarce în Parlament, în urma alegerilor din luna mai.

Populaţia Israelului se va întoarce la urnele de votare în septembrie, după ce prim-ministrul Netanyahu nu a reuşit să obţină suficient sprijin pentru a forma un nou guvern.

Actualul Ministru al Justiţiei, Amir Ohana, a susţinut controversata lege prin care i se oferă imunitate prim-ministrului în faţa urmăririlor penale. Benjamin Netanyahu este cercetat pentru fraudă şi presupusă luare de mită şi ar putea fi pus sub acuzare în următoarele luni. Acesta a negat acuzaţiile aduse împotriva lui.

×