x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit ursul panda Long Hui, tatăl celor doi pui gemeni născuţi în august la Viena

A murit ursul panda Long Hui, tatăl celor doi pui gemeni născuţi în august la Viena

09 Dec 2016   •   23:40
A murit ursul panda Long Hui, tatăl celor doi pui gemeni născuţi în august la Viena
Sursa foto: RobertG/wikimedia.org

Ursul panda Long Hui, în vârstă de 16 ani şi tatăl celor doi pui gemeni Fu Ban şi Fu Feng născuţi în august la grădina zoologică din Viena, a murit vineri de o criză cardiacă în timpul anesteziei pentru o examinare medicală, relatează EFE.

"Long Hui ne va lipsi tuturor", notează într-un comunicat Dagmar Schratter, directoarea grădinii zoologice Schoenbrunn, referitor la ursul care era din 2003 una dintre cele mai mari atracţii ale parcului.

În comunicat se arată că "ursul tată" se afla din noiembrie sub tratament intensiv, deoarece era foarte obosit, mânca puţin şi slăbise foarte tare. Marţi i-a fost detectată, printr-o ecografie, o tumoare de 10 centimetri în abdomen iar experţii vienezi în coordonare cu colegii chinezi au decis să-l supună unei tomografii computerizate în vederea unei posibile operaţii.

"Din păcate în timpul anesteziei inima lui s-a oprit", semnalează în comunicat veterinarul Thomas Voracek, subliniind că nu ar fi fost posibilă o operaţie, deoarece plămânii săi prezentau variaţii importante indicând metastază.

Long Hui, născut la 26 septembrie 2000 la centrul Wolong din China şi care în martie 2003 a fost adus la Viena împreună cu ursoaica Yang Yang, a avut cu aceasta cinci pui: Fu Hu (2013), Fu Bao (2010) şi Fu Long (2007), care trăiesc în China, şi gemenii Fu Feng şi Fu Ban, care s-au născut pe 8 august la Viena.

Potrivit grădinii zoologice Schoenbrunn, Long Hui şi Yang Yang sunt singura pereche de urşi panda care s-au reprodus natural într-o grădină zoologică europeană.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: long hui urs panda pui gemeni zoo viena zoo