x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A șasea zi de incendii de vegetație din Grecia, insula Evia este devastată

A șasea zi de incendii de vegetație din Grecia, insula Evia este devastată

08 Aug 2021   •   20:00
A șasea zi de incendii de vegetație din Grecia, insula Evia este devastată

Mii de oameni și-au părăsit casele de pe insula Evia, în condițiile în care incendiile de vegetație continuă duminică pentru a șasea zi, iar feriboturile așteptau pentru și mai multe evacuări, relatează Reuters.

Incendiile care au amenințat suburbiile nordice ale Atenei în ultimele zile au dispărut într-o oarecare măsură, dar focul de pe Evia, o insulă mare la est de capitală, a izbucnit rapid pe mai multe fronturi, afectând mii de hectare de pădure din partea de nord și forțând evacuarea a zeci de sate.

Incendii au izbucnit în multe părți ale țării în timpul unei val de căldură de o săptămână, cel mai grav din Grecia din ultimele trei decenii, cu temperaturi ridicate și vânturi fierbinți. În toată țara, pădurile au ars și zeci de case și afaceri au fost distruse.

Grecia a desfășurat armata pentru a ajuta la lupta împotriva incendiilor și mai multe țări, inclusiv România, Franța, Egipt, Elveția și Spania au trimis ajutor, inclusiv avioane de stingere a incendiilor.

Peste 570 de pompieri se luptă cu focul din Evia, au spus autoritățile.

Paza de coastă a evacuat de marți peste 2.000 de persoane din diferite părți ale insulei, pe măsură ce cerul nopții a devenit roșu din cauza flăcărilor.

Un incendiu la poalele Muntelui Parnitha, la nord de Atena, a fost limitat, dar condițiile meteorologice mențin amenințările că ar putea izbucni din nou.

Vineri seara, vânturile puternice au împins focul în orașul Thrakomakedones, unde locuitorii au primit ordinul de evacuare.

×