x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Abandonuri în serie la Salonul aeronautic de la Singapore

Abandonuri în serie la Salonul aeronautic de la Singapore

09 Feb 2020   •   19:30
Abandonuri în serie la Salonul aeronautic de la Singapore

Peste 70 de expozanţi care erau aşteptaţi să participe la Salonul aeronautic de la Singapore, printre care şi gigantul american al apărării Lockheed Martin, şi-a anulat participare din cauza epidemiei de coronavirus, au anunţat duminică organizatorii Salonului aeronautic de la Singapore, informează AFP.


Măsuri de precauţie, precum o reducere semnificativă a participării publicului şi controlul temperaturii, au fost impuse înainte de debutul acestui eveniment major pentru industria aeronautică mondială şi care ar urmează să se desfăşoare în perioada 11-16 februarie.

Singapore a înregistrat deja 40 de cazuri confirmate de contaminare cu virusul 2019-nCoV, cel care a provocat decesul a peste 800 de persoane, aproape toate în China.

Leck Chet Lam, directorul general al societăţii Experia Events, cea care organizează Salonul aeronautic de la Singapore, a confirmat duminică faptul că peste 70 de expozanţi au ales să nu mai participe la acest eveniment dar a subliniat însă că gradul de participare la salon rămâne în continuare unul "important".

În mod normal, marile nume din industria aeronautică mondială sunt prezente la Salonul aeronautic de la Singapore şi importante contracte, precum comenzi de avioane de pasageri, sunt anunţate la acest salon care se organizează odată la doi ani.

De data aceasta organizatorii i-au încurajat pe participanţi să se salute prin înclinare sau prin semne, mai degrabă decât să îşi strângă mâna, în ideea de a limita riscul de răspândire a virusului.

Sectorul aeronautic este unul din cele mai afectat e de noua epidemie de coronavirus. Numeroase companii aeriene şi-au anulat zborurile spre China şi de asemenea au fost introduse restricţii pentru călătorii care vin din China, în ideea de a împiedica răspândirea virusului.

La fel ca şi alte ţări, Singapore a interzis intrarea pe teritoriul său şi chiar şi tranzitul cetăţenilor străini care recent au călătorit în China continentală. Vineri, autorităţile din Singapore au ridicat nivelul de alertă sanitară la nivelul doi, pe o scară care pe care patru este nivelul maxim.

Imediat după acest anunţ gigantul american al apărării Lockheed Martin şi constructorul aeronautic britanic Havilland au anunţat că renunţă să mai participe la Salonul aeronautic de la Singapore. Grupul canadian Bombardier şi-a anulat şi el participarea.

În pofida acestor anulări, organizatorii se aşteaptă că peste 930 de companii din 45 de ţări şi 45.000 de participanţi să viziteze ediţia din acest an a Salonului aeronautic de la Singapore. Comparativ, la ediţia precedentă, care a avut loc în 2018, au fost înregistraţi 54.000 de participanţi şi 1.062 de companii la un eveniment care a avut o contribuţie de 247 milioane de dolari la economia locală. 

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: salonul aeronautic singapore