x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acuzație gravă: China a răspândit COVID deliberat!

Acuzație gravă: China a răspândit COVID deliberat!

de Şerban Mihăilă    |    19 Mai 2020   •   09:30
Acuzație gravă: China a răspândit COVID deliberat!

Dacă până în urmă cu câteva zile administrația americană se limita să insiste asupra provenienței chineze a virusului ucigaș care a devastat planeta, oficialitățile de la Washington acuză acum Beijingul că a răspândit deliberat noul coronavirus în afara granițelor Chinei. Acuzația extrem de gravă, care conține elementul de premeditare, a fost formulată cu subiect și predicat de consilierul Casei Albe pe probleme de comerț, Peter Navarro.

 

China a ascuns virusul în spatele scutului oferit de Organizația Mondială a Sănătății, iar acela era un moment în care virusul ar fi putut să fie ținut în Wuhan. În schimb, ceea ce China a făcut a fost să pună sute de mii de chinezi în avioane, cărora li s-a permis să zboare la Milano și New York, dar nu și la Beijing și Shanghai!”, a tunat consilierul președintelui Trump, la sfârșitul săptămânii trecute, în timpul unei emisiuni difuzate de „Fox Business Network”, citată de site-ul „Breitbart”. Vizibil contrariată, gazda emisiunii l-a întrebat pe oficialul de la Casa Albă: „Susțineți că, prin suspendarea a foarte multe zboruri interne, dar nu și a celor internaționale, China chiar ar fi știut cât de serioasă este treaba și a permis în mod deliberat ca virusul să fie exportat, alături de alte numeroase exporturi chineze, în Statele Unite și în lumea întreagă?”. „Acesta este un fapt. Nu ar mai trebui contestat!”, a răspuns Navarro, acreditând astfel oficial teza contaminării premeditate a planetei cu virusul chinezesc, într-un moment în care Beijingul este confruntat deja cu procese de sute de miliarde de dolari pentru distrugerea a zeci de economii naționale paralizate de pandemie. Până acum, administrația de la Washington escaladase la cote fără precedent războiul său cu regimul de la Beijing, acuzând, prin vocea președintelui Donald Trump și a secretarului de stat, Mike Pompeo, că Institutul de Virusologie din Wuhan (WIV) este sursa pandemiei mondiale, fără a invoca însă cu subiect și predicat elementul de intenție. De cealaltă parte, autoritățile comuniste au negat cu vehemență că WIV ar fi avut vreo legătură cu răspândirea virusului.

Confirmări surprinzătoare

Într-o schimbare neașteptată de situație, o oficialitate chineză de rang înalt a confirmat acuzațiile lui Pompeo, potrivit cărora Beijingul le-ar fi ordonat laboratoarelor din întreaga țară să distrugă probele de coronavirus, la începutul lunii ianuarie, arată site-ul „Zero Hedge”. Pe 6 mai, Pompeo acuza China că a ascuns inițial urmele epidemiei izbucnite în orașul Wuhan. El a susținut că, fără îndoială, Comisia Națională de Sănătate din China (NHC) a ordonat distrugerea mostrelor de coronavirus, pe data de 3 ianuarie. Rugat să comenteze acuzația lui Pompeo, Liu Dengfeng, oficial al NHC, a confirmat, la sfârșitul săptămânii trecute, faptul că, la vremea respectivă, comisia sa a emis acele linii directoare, „în scopul prevenirii și al controlării pandemiei, lucru care a avut un rol important și în preîntâmpinarea riscurilor de securitate biologică”. „În cazul în care condițiile de laborator nu pot îndeplini cerințele necesare conservării în siguranță a mostrelor, acestea trebuie distruse pe loc sau transferate la o instituție profesională pentru păstrare sigură”, a mărturisit Liu, într-o conferință de presă desfășurată la Beijing, scrie „Zero Hedge”. Altfel spus, oficialul chinez recunoaște implicit că mostrele de coronavirus – ținute în laboratorul considerat de „mare securitate” din Wuhan, care, de fapt, este și locul de unde, potrivit numeroaselor dovezi circumstanțiale, a pornit virusul – nu erau în siguranță nici măcar în WIF! Această mărturisire pare să confirme teza de până acum a administrației Trump, potrivit căreia virusul ar fi „scăpat”, fie și involuntar, din laboratorul din Wuhan.

 

Chinezii ar fi putut ține virusul în Wuhan. În loc să facă asta, totul a devenit o pandemie!

Peter Navarro

 

×