x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acuzații dure pe tema Brexit. „Britanicii destabilizează UE!”

Acuzații dure pe tema Brexit. „Britanicii destabilizează UE!”

28 Sep 2020   •   21:11
Acuzații dure pe tema Brexit. „Britanicii destabilizează UE!”
Sursa foto: observator.tv

Decizia Marii Britanii de retragere din Uniunea Europeană face parte din „arcul de instabilitate” din jurul blocului comunitar, a acuzat, luni, Charles Michel, preşedintele Consiliului European, citat de Reuters.

„În jurul nostru s-a dezvoltat un arc de instabilitate”, a afirmat Michel. „La vest s-a produs Brexit. Rezultatul a zdruncinat Uniunea Europeană. Această opţiune în materie de suveranitate naţională a fost simţită ca un eşec al construcţiei europene. Însă adevărul este că britanicii se confruntă cu o dilemă: ce model de societate vor?”, a detaliat Michel afirmația sa.

Preşedintele Consiliului European a comparat decizia Marii Britanii de retragere din UE cu riscurile generate de Turcia, Rusia, Libia şi Siria.

Negocierie dintre UE şi Marea Britanie privind relaţiile post-Brexit sunt în impas. Administraţia Emmanuel Macron a criticat dur, vineri, atitudinea Guvernului Boris Johnson, avertizând că Bruxellesul nu va ceda "intimidărilor". Anterior,

Guvernul de la Berlin a cerut Marii Britanii să înceteze „jocurile” în negocierile privind viitoarele relaţii după retragerea din Uniunea Europeană, atrăgând atenţia că timpul până la expirarea tranziţiei post-Brexit este scurt.

Uniunea Europeană şi Marea Britanie trebuie să accelereze negocierile pe tema viitoarelor relaţii bilaterale, dar încheierea tranziţiei post-Brexit fără niciun acord nu este exclusă, a avertizat, la rândul său, Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Comisiei Europene.

×
Subiecte în articol: brexit