x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Adrian Zuckerman, aviz favorabil din partea Senatului american pentru postul de ambasador în România

Adrian Zuckerman, aviz favorabil din partea Senatului american pentru postul de ambasador în România

26 Sep 2019   •   11:55
Adrian Zuckerman, aviz favorabil din partea Senatului american pentru postul de ambasador în România

Adrian Zuckerman a primit avizul Comitetului pentru Relaţii Externe din Senatul american pentru postul de ambasador al SUA la București. În prezentarea făcută pe site-ul Casei Albe, se menţionează că acesta a emigrat din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română. Propus de preşedintele Donald Trump pentru acest post, a fost audiat la 20 iunie de Comitetul pentru Relaţii Externe din Senat.

Șeful administrației americane a trimis iniţial Senatului, la sfârşitul lunii iulie 2018, nominalizarea lui Adrian Zuckerman pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al SUA la Bucureşti. Din motive procedurale, întregul proces a fost reluat abia în ianuarie 2019, când Congresul american a început o nouă sesiune, în urma alegerilor de la jumătate de mandat, desfăşurate în noiembrie 2018.

De profesie avocat, Adrian Zuckerman a fost admis în Baroul din New York în 1984, fiind partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.  Cariera sa a vizat domeniul imobiliar, fiind co-coordonator al Departamentului de servicii naţionale imobiliare şi pentru companii la Epstein Becker & Green, PC, New York și responsabil pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York. El a fost, totodată, și preşedinte al unui juriu de selecţie judiciară al unei instanţe civile şi de arbitraj pentru Consiliul Imobiliar din New York.

Activ în domeniul filantropic şi educaţional, Adrian Zuckerman este membru al consiliului Kids Corp şi face parte din consiliul absolvenţilor New York Law School. A efectuat studii preuniversitare la Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi a obţinut diploma în Drept la New York Law School.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ambasador