x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Studiu: Adulții cu vârste între 20 și 49 de ani contribuie cel mai mult la răspândirea coronavirusului

Studiu: Adulții cu vârste între 20 și 49 de ani contribuie cel mai mult la răspândirea coronavirusului

04 Feb 2021   •   11:35
Studiu: Adulții cu vârste între 20 și 49 de ani contribuie cel mai mult la răspândirea coronavirusului

Tinerii adulți, cu vârste între 20 și 49 de ani, sunt cei care răspândesc cel mai mult coronavirusului, potrivit unui studiu efectuat în SUA, scrie CNN.

O echipă de cercetători de la Imperial College din Londra a folosit locațiile telefoanelor a peste 10 milioane de persoane și informațiile publice despre răspândirea virusului pentru a calcula ce grup de vârstă răspândește cel mai mult virusului pe teritoriul SUA.

Copiii au răspândit foarte puțin virusului, potrivit cercetătorilor. De asemenea, același lucru este valabil și pentru adulții în vârstă. Această descoperire poate înseamna că deschiderea școlilor ar putea să nu contribuie la transmiterea virusului, dacă răspândirea este controlată în rândul tinerilor adulți.

„Acest studiu oferă dovezi că epidemia de COVID-19 din SUA în 2020 a fost transmisă de adulți cu vârste între 20-49 de ani, și în particular adulții cu vârste între 35-49 de ani, înainte și după redeschiderea școlilor”, potrivit raportului.

Cercetătorii estimează că persoanele cu vârste între 35 și 49 de ani sunt responsabile pentru 41% dintre infectările cu COVID-19 din valul care a început în SUA la mijlocul lunii august, în timp ce adulții cu vârste între 20 și 34 de ani sunt responsabili pentru alte 35% dintre infectări. Copiii și tinerii sunt responabili pentru 6% dintre infectări, în timp de persoanele cu vârste între 50 și 64 de ani pentru 15% dintre infecții.

Eforturile de a controla răspândirea virusului

Cercetătorii spun că eforturile pentru a controla răspândirea coronavirusului, inclusiv când vine vorba de vaccinare, ar trebui să se îndrepte spre grupa de vârstă 20 – 49 de ani.

Directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA, Dr. Anthony Fauci, a declarat, marți, că în timp ce persoanele în vârstă au un risc crescut de a dezvolta forme severe ale bolii, experții suspectează de ceva timp că tinerii răspândesc cel mai mult virusul în SUA.

Profesorul de medicină la Universitatea George Washington și analistul medical CNN, Dr. Jonathan Reiner, a afirmat că deși este important să fie vaccinate persoanele în vârstă, tinerii adulți nu ar trebui să se afle la finalul listei de vaccinare.

×
Subiecte în articol: studiu Covid-19 raspandirea virusului