x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afganistan: Explozie la o moschee şiită din Herat; peste 29 de morţi şi 63 de răniţi

Afganistan: Explozie la o moschee şiită din Herat; peste 29 de morţi şi 63 de răniţi

01 Aug 2017   •   22:14
Afganistan: Explozie la o moschee şiită din Herat; peste 29 de morţi şi 63 de răniţi
Sursa foto: mrdoggs/Getty Images/iStockphoto

Cel puţin 29 de oameni au murit iar alţi 63 au fost răniţi, marţi, într-un atac sinucigaş asupra unei moschei şiite din Herat, principalul oraş din vestul Afganistanului, în apropiere de frontiera cu Iranul, a precizat o sursă oficială afgană, citată de agenţia EFE.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din provincia Herat, Rafiq Shirzai, a spus că 29 de cadavre şi 69 de persoane rănite au fost transportate la diverse spitale. El a adăugat că cel puţin zece răniţi se află în "stare critică".

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Herat, Jailani Farha, a indicat că toate victimele sunt civile. După cum a explicat acesta, atacul asupra moscheii a avut loc marţi, după rugăciunea de seară, când un mare număr de oameni încă se aflau înăuntru.

Potrivit lui Farha, un atacator a deschis focul asupra oamenilor care părăseau moscheea iar ulterior a intrat în lăcaşul de cult, unde a detonat explozibilul. Nu se cunoaşte dacă în comiterea atentatului au fost implicaţi unul sau mai mulţi terorişti.

Misiunea ONU în Afganistan a anunţat, în iulie, că în conflictul din această ţară s-a înregistrat un nou record de decese în rândul civililor, 1.662 dintre aceştia fiind ucişi în primele şase luni ale anului 2017, cu 2% mai mult decât în 2016. De asemenea, a crescut şi numărul deceselor la copii şi femei, cu 9% şi, respectiv, 23%. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: moschee siita