x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri cu scântei: Biden își menţine avansul faţă de Trump

Alegeri cu scântei: Biden își menţine avansul faţă de Trump

16 Sep 2020   •   22:09
Alegeri cu scântei: Biden își menţine avansul faţă de Trump
Sursa foto: flickr.com

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din Statele Unite, are un avans de 9% în preferinţele de vot în raport cu preşedintele Donald Trump, membru al Partidului Republican, arată un sondaj publicat miercuri.

Biden este creditat cu 50% din intenţiile de vot înaintea scrutinului prezidenţial din noiembrie, în timp ce Donald Trump este la borna 41%, precizează un sondaj realizat de Ipsos/Reuters în perioada 11-15 septembrie. Trei la sută dintre alegători preferă un al treilea candidat, iar restul sunt încă nehotărâţi.

Potrivit sondajului, 45% dintre americani consideră însă că Donald Trump este candidatul potrivit pentru relansarea economiei, în timp ce numai 36% îl preferă pe Joe Biden la acest capitol.

Obţinerea majorităţii voturilor la nivel naţional nu înseamnă neapărat câştigarea alegerilor, în contextul sistemului electoral federal din SUA. Donald Trump a câştigat scrutinul prezidenţial în 2016, deşi Hillary Clinton obţinuse majoritatea voturilor la nivel naţional.

 

×
Subiecte în articol: alegeri SUA