x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe LIVE TEXT Alegeri SUA. Cursă foarte strînsă între Trump și Biden

LIVE TEXT Alegeri SUA. Cursă foarte strînsă între Trump și Biden

de Razvan Voiculescu    |    04 Noi 2020   •   07:32
LIVE TEXT Alegeri SUA. Cursă foarte strînsă între Trump și Biden
Sursa foto: Hepta

UPDATE 16  Preşedintele Donald Trump, a acuzat, miercuri seară, că politicienii democraţi încearcă să comită fraude electorale în scrutinul prezidenţial.

"Ei găsesc peste tot voturi pro-Biden - în Pennsylvania, Wisconsin şi Michigan. Foarte rău pentru ţara noastră!", a transmis Donald Trump prin Twitter.

"Depun eforturi pentru a face să dispară rapid avantajul de 500.000 de voturi din Pennsylvania. La fel în Michigan şi în alte state!", a precizat Trump. Acest mesaj a fost etichetat cu avertisment de platforma de microblogging Twitter, care subliniază că ar putea fi vorba de informaţii controversate sau care pot induce în eroare.

UPDATE 15 Echipa de campanie electorală a preşedintelui în funcţie al SUA, Donald Trump, se pregăteşte de contestarea rezultatelor scrutinului prezidenţial în unele state americane.

"Statul Wisconsin se îndreaptă spre renumărare", a declarat Bill Stepien, citat de cotidianul The New York Times.

"Dacă vom număra toate buletinele de vot valide, preşedintele câştigă scrutinul. Credem că preşedintele poate câştiga dacă sunt numărate toate buletinele de vot trimise în mod legal", a subliniat Bill Stepien.

Echipa de campanie a lui Donald Trump consideră "total greşite" proiecţiile difuzate de postul Fox News şi de agenţia Associated Press privind rezultatul din Arizona, un stat în care ar fi câştigat Joe Biden.

Jen O'Malley Dillon, şeful echipei de campanie a lui Joseph Biden, a declarat că fostul vicepreşedinte se va adresa miercuri seară naţiunii. "Ne aşteptăm ca la un moment dat, în cursul zilei de astăzi, fostul vicepreşedinte să se adreseze poporului american", a declarat Jen O'Malley Dillon.

Joe Biden conduce la diferenţe mici în aceste state, care i-ar putea aduce încă 32 de voturi în Colegiul electoral federal. Joe Biden este creditat deja, conform proiecţiilor Fox News, cu 238 de voturi în Colegiul electoral federal, iar Donald Trump, cu 213. Sunt aşteptate şi rezultatelor alegerilor în Pennsylvania, Carolina de Nord şi Georgia.

Potrivit proiecţiilor realizate de CNN, Joseph Biden este creditat cu 224 de voturi în Colegiul federal, iar Donald Trump cu 213.

Şi echipa de campanie a lui Joseph Biden a semnalat că este pregătită de litigii judiciare privind rezultatul scrutinului prezidenţial.

UPDATE 14 Joe Biden va câștiga cel puțin trei dintre voturile electorale din Maine, potrivit CNN. Există patru voturi electorale în joc în Maine.

UPDATE 13 Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, urmează să facă miercuri seară o declaraţie adresată naţiunii, informează CNN.

"Ne aşteptăm ca la un moment dat, în cursul zilei de astăzi, fostul vicepreşedinte să se adreseze poporului american", a declarat Jen O'Malley Dillon, şeful echipei de campanie a lui Joseph Biden.

Candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA ar putea câştiga voturile în statele Wisconsin, Michigan şi Nevada, apropiindu-se astfel de victorie, conform proiecţiilor electorale realizate de postul Fox News.

Joe Biden conduce la diferenţe mici în aceste state, care i-ar putea aduce încă 32 de voturi în Colegiul electoral federal. Joe Biden este creditat deja, conform proiecţiilor Fox News, cu 238 de voturi în Colegiul electoral federal, iar Donald Trump, cu 213.

Sunt aşteptate şi rezultatelor alegerilor în Pennsylvania, Carolina de Nord şi Georgia.

Potrivit proiecţiilor realizate de CNN, Joseph Biden este creditat cu 224 de voturi în Colegiul federal, iar Donald Trump cu 213.

UPDATE 12 Joe Biden va câștiga alegerile din Hawaii, potrivit CNN. Există patru voturi electorale în joc în Hawaii. Pe baza proiecțiilor actuale ale CNN, Joe Biden are 224 voturi pentru colegii electorali, în timp ce Trump are acum 213 de voturi pentru colegii electorali.

UPDATE 11 Donald Trump a declarat că a câștigat alegerile și a acuzat tabăra democrată că încearcă fraudarea alegerilor.

"Apreciez foarte mult, vreau să mulțumesc poporului american care m-a votat, milioane și milioane de oameni. Există o parte din oameni care încearcă să ne destabilizeze. Vreau să mulțumesc primei doamne și familiei mele dar și vicepreședintelui Mike Pence. Vom fi gata pentru o sărbătoare mare. Câștigăm tot. Rezultatele în această seară au fost fenomenale și ne pregătim literalmente să ieșim afară și să sărbătorim pentru că a fost totul frumos. Cetățenii au ieșit în număr record să voteze. Nu ne-am așteptat să câștigăm în Florida și am câștigat cu multe voturi acolo. Am câștigat în statul Ohio și în Texas. Am câștigat cu 700.000 de voturi în Texas ceea ce este incredibil. Probabil că am câștigat și în Georgia, suntem înainte cu 2,5 procente, nu o să ne ajungă democrații din urmă. Avem si Carolina de Nord. Am primit voturi la care nu ne așteptam.

Cel mai important este că am câștigat Pennsylvania cu un scor foarte bun! Gândiți-vă așa! Suntem cu 690.000 de voturi înainte! Nici măcar nu sunt pe aproape! Cu 64% dintre voturi, va fi aproape imposibil să fim prinși din urmă! Deci e clar că vom câștiga acolo. 

Am câștigat și în Michigan, nu mi-a venit să cred! Am câștigat chiar și Wisconsin!", a declarat Donald Trump.

UPDATE 10 Președintele Trump va câștiga alegerile din Montana, potrivit CNN. Există trei voturi electorale în joc în Montana.

UPDATE 9 Joe Biden s-a adresat susţinătorilor din Delaware. Biden: „Cred că suntem pe cale să câştigăm aceste alegeri”. Donald Trump a anunţat la scurt timp că va face și el o declaraţie.

Într-o scurtă declaraţie de la sediul de campanie din Delaware, candidatul democrat la președinția Statelor Unite Joe Biden a subliniat că SUA trebuie să aştepte până când fiecare vot va fi numărat pentru a determina câştigătorul alegerilor prezidenţiale. Biden i-a îndemnat pe susţinătorii săi să rămână răbdători. „Ştiam că va dura va fi mult timp”, a spus candidatul.

El s-a declarat „încrezător” în Arizona şi „se simte foarte bine” în privinţa Michigan şi Wisconsin, în timp ce a subliniat că Georgia este încă în joc. „Păstraţi credinţa”, a spus Biden. „Vom câştiga.”

Răspunsul lui Donald Trump, candidatul republican, a venit pe Twitter: Suntem în faţă, dar ei încearcă să fure. „Suntem mult în faţă, dar ei încearcă să fure alegerile. Nu o să-i lăsăm! Voturile nu pot fi exprimate după ce se închid secţiile”, a scris Trump pe Twitter.

Twitter a pus o informare privind postarea preşedintelui, cum că ar conţine informaţii eronate.

UPDATE 8 Joe Biden va câștiga un vot electoral în Nebraska, iar președintele Trump va câștiga un vot suplimentar, acordându-i în total patru din cinci voturi. Există cinci voturi electorale în joc în Nebraska.

UPDATE 7 Președintele Trump va câștiga alegerile din Texas, potrivit CNN. Există 38 de voturi electorale în joc în Texas. Pe baza proiecțiilor actuale ale CNN, Trump are acum 209 de voturi pentru colegii electorali, în timp ce Joe Biden are 219 voturi pentru colegii electorali.

UPDATE 6 Joe Biden va câștiga alegerile din Rhode Island, potrivit CNN. Există patru voturi electorale în joc în Rhode Island.

UPDATE 5 Președintele Trump va câștiga alegerile din Iowa, potrivit CNN. Există șase voturi electorale în joc în Iowa. Pe baza proiecțiilor actuale ale CNN, Trump are acum 171 de voturi pentru colegii electorali, în timp ce Joe Biden are 215 voturi pentru colegii electorali.

UPDATE 4 Președintele Trump va câștiga alegerile din Florida, potrivit CNN. Există 29 de voturi electorale în joc în Florida. Pe baza proiecțiilor actuale ale CNN, Trump are acum 165 de voturi pentru colegii electorali, în timp ce Joe Biden are 215 voturi pentru colegii electorali.

UPDATE 3 CNN a anunțat că Biden va câștiga statul Minnesota și a obținut 10 voturi electorale suplimentare. Pe baza proiecțiilor actuale ale CNN, Joe Biden are 215 voturi pentru colegii electorali, în timp ce Trump are acum 136 de voturi pentru colegii electorali.

UPDATE 2 Președintele Trump va câștiga Idaho, potrivit CNN. Există patru voturi electorale în joc în Idaho. Este nevoie de 270 de voturi electorale pentru a câștiga alegerile prezidențiale din 2020.

Update 1 CNN a anunțat că președintele Trump va câștiga statul Ohio și a obținut 18 voturi electorale suplimentare. Pe baza proiecțiilor actuale ale CNN, Trump are acum 132 de voturi pentru colegii electorali, în timp ce Joe Biden are 205 voturi pentru colegii electorali.

 

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, continuă să conducă în cursa electorală, conform proiecţiilor televiziunilor, dar rezultatul încă se poate schimba.

Conform proiecţiilor realizate de postul Fox News, Joe Biden este creditat în prezent cu obţinerea a 207 voturi în Colegiul electoral federal, în timp ce preşedintele actual, Donald Trump, este creditat cu 148 de voturi.

Potrivit proiecţiilor CNN şi BBC, Joseph Biden are deja 192 de voturi în Colegiul electoral federal, iar Donald Trump 108.

Sunt aşteptate rezultatele în state decisive, astfel că rezultatul încă nu poate fi prefigurat.

Pentru câştigarea scrutinului, un candidat trebuie să obţină cel puţin 270 de voturi în Colegiul electoral federal.

×
Subiecte în articol: Donald Trump Joe Biden alegeri SUA