x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aleksei Navalnîi, judecat vineri pentru defăimare. Procesul coincide cu vizita șefului diplomației europene în Moscova

Aleksei Navalnîi, judecat vineri pentru defăimare. Procesul coincide cu vizita șefului diplomației europene în Moscova

05 Feb 2021   •   12:08
Aleksei Navalnîi, judecat vineri pentru defăimare. Procesul coincide cu vizita șefului diplomației europene în Moscova
Sursa foto: Sursa: Hepta

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a compărut din nou în fața instanței, vineri, într-un proces în care este acuzat de defăimare, scrie Euronews. Disidentul a fost condamnat, într-un proces separat, la trei ani și jumătate de închisoare.

Procesul are loc la tribunalul Babușkinski din Moscova. Acesta este acuzat de defăimarea unui veteran din Al Doilea Război Mondial.

Aleksei Navalnîi a respins acuzațiile care i se aduc. Acesta a fost prezent în sala de judecată, fiind plasat într-o cușcă din sticlă.

Navalnîi a fost acuzat anul trecut de defăimarea unor persoane ce au apărut într-un videoclip ce promova reformele constituționale care îi permit președintelui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036.

Procesul coincide cu vizita șefului diplomației europene Josep Borrell la Moscova pentru a discuta despre respectarea „drepturilor și libertăților din Rusia”.

×
Subiecte în articol: Aleksei Navalnîi defaimare