x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul Klemm: Îl încurajez pe preşedintele Trump să viziteze România

Ambasadorul Klemm: Îl încurajez pe preşedintele Trump să viziteze România

05 Apr 2017   •   17:29
Ambasadorul Klemm: Îl încurajez pe preşedintele Trump să viziteze România

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat miercuri, la Botoşani, că îl va încuraja pe noul preşedinte american, Donald Trump, să viziteze România. 

Şeful diplomaţiei americane în România a declarat că o vizită a liderului american în ţara noastră ar reprezenta 'o mare realizare'. 

'A trecut foarte mult timp de când un preşedinte american a venit ultima oară aici şi ar fi o mare realizare dacă acest lucru s-ar întâmpla. Mi-ar plăcea foarte mult să îl încurajez pe noul preşedinte să viziteze România. Nu ştiu dacă acest lucru se va întâmpla, dar ţin degetele încrucişate pentru asta', a declarat Klemm, care a avut miercuri o întrevedere cu administraţia publică locală din Botoşani. 

Ambasadorul SUA a precizat că autorităţile române au lansat o invitaţie oficială către Donald Trump, însă decizia finală aparţine şefului de la Casa Albă. 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marţi că nu are date privind o posibilă vizită în România a preşedintelui SUA, Donald Trump, şi că nu poate nici confirma, nici infirma o astfel de informaţie. 

"Nu am date de acest fel şi nici nu vreau să speculez. (...) Am spus lucrurile care sunt oficiale. (...) Nu pot să vă confirm sau să vă infirm", a spus Grindeanu, într-o conferinţă de presă, organizată la Centrul Tehnic Renault de la Titu. AGERPRES

×