x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel apare cu o mustăcioară ca a lui Hitler pe coperta cotidianului turc Günes

Angela Merkel apare cu o mustăcioară ca a lui Hitler pe coperta cotidianului turc Günes

19 Mar 2017   •   17:20
Angela Merkel apare cu o mustăcioară ca a lui Hitler pe coperta cotidianului turc Günes

 În plină criză între Ankara şi Uniunea Europeană, cancelarul german Angela Merkel apare, în uniformă nazistă şi cu o mustăcioară ca a lui Hitler, într-un fotomontaj publicat vineri pe prima pagină de cotidianul proguvernamental turc Günes, relatează AFP. 

''Un Hitler feminin'', titrează cotidianul Günes cu o cruce gamată, cu hashtag-ul #FrauHitler, dar şi cu menţiunea ''mătuşa urâtă'' ce barează fotomontajul cu Angela Merkel ce ocupă trei sferturi din prima pagină a ziarului. 

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat Germania şi Olanda de ''practici naziste'' după ce cele două ţări au interzis desfăşurarea pe teritoriul lor a unor mitinguri în favoarea unui referendum privind extinderea prerogativelor şefului statului turc. 

''Îmbrăţişând organizaţiile teroriste (...), Germania ridică toată Europa împotriva Turciei'', scrie Günes în subtitlu. 

Cotidianul se face astfel ecoul acuzaţiilor puterii turce, care reproşează Berlinului că adăposteşte separatişti kurzi şi presupuşi pucişti implicaţi în tentativa de lovitură de stat eşuată din 15 iulie 2016 din Turcia. 

Cancelarul german a reacţionat la aceste acuzaţii, făcând apel la Turcia să dea dovadă de luciditate. Purtătorul de cuvânt al cancelariei, Steffen Seibert, a afirmat că ''sunt absurde şi deplasate comparaţiile cu nazismul, deoarece ţin de minimalizarea crimelor naţional-socialismului împotriva umanităţii''. 

Pe site-ul său de internet, Günes a publicat un alt fotomontaj în care apare Angela Merkel cu o mustaţă-perie făcând salutul nazist, sub titlul: ''Nu există o diferenţă faţă de Hitler''. AGERPRES

×