x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel pledează pentru continuarea dialogului cu Rusia,cere eliberarea lui Aleksei Navalnîi

Angela Merkel pledează pentru continuarea dialogului cu Rusia,cere eliberarea lui Aleksei Navalnîi

20 Aug 2021   •   22:00
Angela Merkel pledează pentru continuarea dialogului cu Rusia,cere eliberarea lui Aleksei Navalnîi

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a pledat vineri, în cursul întrevederii cu preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru continuarea dialogului cu Rusia şi a cerut eliberarea disidentului Aleksei Navalnîi, la exact un an de la atacul neurotoxic atribuit serviciilor secrete ruse.

"Chiar dacă avem disensiuni profunde, continuăm să discutăm şi acest lucru trebuie să continue", a afirmat Angela Merkel în cursul ultimei vizite efectuate la Moscova în calitatea de cancelar al Germaniei.

"Avem multe de discutat", a adăugat Angela Merkel, evocând situaţia relaţiilor ruso-germane şi criza din Afganistan, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Point. Cei doi lideri au discutat şi despre crizele din Ucraina şi Belarus.

Angela Merkel i-a cerut lui Vladimir Putin să intervină pentru eliberarea disidentului Aleksei Navalnîi, la exact un an de la atacul neurotoxic atribuit serviciilor secrete ruse. Aleksei Navalnîi este închis în Penitenciarul Pokrov, situat în regiunea Vladimir, la circa 100 de kilometri de Moscova. O instanţă judiciară din Moscova a decis, la începutul lunii februarie, condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare, un caz de fraudă din 2014 pe care disidentul îl consideră ca având motivaţie politică. Instanţa a dispus scăderea din sentinţă a zilelor petrecute de Aleksei Navalnîi în arest la domiciliu. Aleksei Navalnîi a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din 20 august 2020.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: angela merkel