x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anunț OFICIAL de la Agenția Europeană a Medicamentului despre vaccinului Johnson & Johnson. Trombozele pot fi adăugate la efectele secundare rare

Anunț OFICIAL de la Agenția Europeană a Medicamentului despre vaccinului Johnson & Johnson. Trombozele pot fi adăugate la efectele secundare rare

20 Apr 2021   •   18:59
Anunț OFICIAL de la Agenția Europeană a Medicamentului despre vaccinului Johnson & Johnson. Trombozele pot fi adăugate la efectele secundare rare
Sursa foto: Hepta

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat marți că există potențiale legături între cazuri de tromboze și vaccinul Johnson & Johnson, dar spune că beneficiile depășesc riscurile.

În cadrul reuniunii sale din 20 aprilie 2021, comitetul de siguranță al EMA (PRAC) a spus că un avertisment legat de apariția, în rare cazuri, a unor cheaguri de sânge neobișnuite cu trombocite scăzute ar trebui adăugat la informațiile despre produs subliniind, de asemenea, că aceste evenimente ar trebui enumerate drept efecte secundare foarte rare ale vaccinului.

Pentru a ajunge la concluzia sa, Comitetul a luat în considerare toate dovezile disponibile în prezent, inclusiv opt rapoarte din Statele Unite, dintre care unul soldat cu un deces. Începând cu 13 aprilie 2021, peste 7 milioane de persoane fuseseră vaccinate cu Janssen în Statele Unite.

Toate cazurile au apărut la persoanele cu vârsta sub 60 de ani în decurs de trei săptămâni de la vaccinare, majoritatea la femei. Pe baza dovezilor disponibile în prezent, nu au fost confirmați factori de risc specifici.

O evaluare similară a fost recent emisă pentru vaccinul produs de AstraZeneca.

Persoanele trebuie să solicite asistență medicală urgentă dacă prezintă oricare dintre următoarele simptome în cele trei săptămâni de la vaccinarea cu vaccinul COVID-19 Janssen: dificultăți de respirație, dureri în piept, umflarea picioarelor, dureri abdominale persistente, simptome neurologice, cum ar fi dureri de cap severe și persistente sau vedere încețoșată, mici pete de sânge sub piele dincolo de locul injectării.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: johnson & johnson vaccin