x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anunțuri controversate ale Germaniei despre producerea unui vaccin anti-COVID-19

Anunțuri controversate ale Germaniei despre producerea unui vaccin anti-COVID-19

13 Aug 2020   •   13:29
Anunțuri controversate ale Germaniei despre producerea unui vaccin anti-COVID-19

După anunțul făcut de președintele rus Vladimir Putin privind realizarea unui vaccin anti-COVID-19, autoritățile din Germania afirmă că un altul ar putea fi disponibil în această țară, în lunile următoare, transmite Reuters. 

'Sunt optimist, un vaccin ar putea să apară în lunile următoare, şi cu siguranţă anul viitor', a declarat Jens Spahn, ministrul Sănătății.

Acesta se bazează pe un raport al Institutul Robert Koch, care inițial a fost publicat și apoi retras, și în care Agenția de Sănătate Publică declara că se așteaptă la un astfel de vaccin în această toamnă. Ulterior, institutul a spus că documentul nu a fost actualizat şi a fost publicat din greşeală.

Spahn a refuzat să spună în ce lună va fi gata vaccinul, precizând că nu se poate stabili cât de des ar trebui administrat sau durata imunităţii.

'Dar un lucru putem spune: mulţumim tuturor celor care lucrează împreună cu noi, cercetători, oameni de ştiinţă, populație. Vom avea probabil un vaccin mai repede ca oricând în istoria umanităţii', a declarat acesta.

Ministrul german al Cercetării, Anja Karliczek, spusese, anterior, că este improbabil să existe un vaccin disponibil pe scară largă înainte de mijlocul anului viitor.

Jens Spahn s-a arătat sceptic referitor la vaccinul rusesc 'Sputnik V', argumentând lipsa testelor clinice extinse și datele relativ puține. 

Anunțul vaccinului rusesc a fost primit cu scepticism de comunitatea științifică internațională.

×
Subiecte în articol: vaccin anti covid germania Rusia