x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe AP: 26 de milioane de şomeri în SUA, din cauza pandemiei

AP: 26 de milioane de şomeri în SUA, din cauza pandemiei

23 Apr 2020   •   21:11
AP: 26 de milioane de şomeri în SUA, din cauza pandemiei

Peste 4,4 milioane de persoane au depus cereri de intrare în şomaj în SUA săptămâna trecută, astfel că numărul total al persoanelor rămase fără locuri de muncă din cauza pandemiei a ajuns la 26 de milioane, o situaţie comparabilă cu marea criză economică din anii 1930, relatează Associated Press.

Potrivit datelor obţinute de AP, în ultimele cinci săptămâni, 26 de milioane de angajaţi din SUA au depus cereri de intrare în şomaj, în contextul limitării activităţilor economice din cauza restricţiilor antiepidemice.

"Rata şomajului în SUA a ajuns la niveluri observate ultima dată în timpul Marii Depresiuni din anii 1930, unul din şase americani rămânând fără loc de muncă din cauza crizei coronavirusului. (...) Rata ridicată a şomajului în timpul Marii Depresiuni a durat un deceniu şi a atins nivelul de 25%. Oficialii americani speră că relansarea economică va fi mai rapidă de această dată, deşi probabil vor urma alte disponibilizări în cazul unor firme mici care au încercat în zadar să obţină împrumuturi prin programul federal de asistenţă", explică agenţia Associated Press.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: șomeri SUA