x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aproape 100 de balene și trei delfini au murit după ce au eșuat în Insulele Chatham

Aproape 100 de balene și trei delfini au murit după ce au eșuat în Insulele Chatham

25 Noi 2020   •   10:37
Aproape 100 de balene și trei delfini au murit după ce au eșuat în Insulele Chatham

Aproape 100 de balene-pilot și delfini au murit după ce au eșuat în Insulele Chatham, în sudul Noii Zeelande, au anunțat, miercuri, autoritățile pentru conservarea biodiversității, notează Reuters. 

Majoritatea ar fi eșuat la sfârșitul săptămânii trecute pe plajele arhipelagului situat la circa 800 de kilometri în largul coastei de est a Noii Zeelande, ceea ce a complicat operațiunile de salvare, a informat Ministerul biodiversității. 

Un oficial al ministerului, Jemma Welch, a declarat că în total 97 de balene-pilot şi trei delfini au murit, adăugând că autorităţile au fost notificate în legătură cu acest incident duminică.

„Doar 26 dintre balene erau încă în viaţă în acel moment, majoritatea foarte slăbite şi au fost eutanasiate din cauza condiţiilor de mare agitată şi a existenţei rechinilor albi mari în apă", a mai spus Jemma Welch.

Incidentele de acest fel sunt destul de întâlnite în Insulele Chatham. Cel mai grav incident a avut loc în 1918 când o mie de cetacee au murit după ce au eșuat în masă în acest arhipelag. 
 

×
Subiecte în articol: balene insulele chatham noua zeelandă