x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Asociația Tenismenilor Profesioniști va dona 500.000 de dolari pentru lupta împotriva incendiilor din Australia

Asociația Tenismenilor Profesioniști va dona 500.000 de dolari pentru lupta împotriva incendiilor din Australia

13 Ian 2020   •   10:35
Asociația Tenismenilor Profesioniști va dona 500.000 de dolari pentru lupta împotriva incendiilor din Australia
Sursa foto: observator.tv

Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP) va dona 500.000 de dolari Fondului australian pentru viaţă sălbatică şi conservarea naturii (WWF), în cadrul eforturilor de ajutorare a victimelor incendiilor de vegetaţie care devastează de mai multe luni Australia, informează Reuters.

Anunţul a fost făcut de sârbul Novak Djokovic şi spaniolul Rafael Nadal, după finala ediţiei inaugurale a ATP Cup, disputată duminică la Sydney.

Australia se confruntă de trei luni cu puternice incendii de vegetaţie, în urma cărora 28 de persoane şi-au pierdut viaţa, fiind distruse totodată 2.000 de locuinţe şi zeci de mii de hectare de teren au fost pârjolite.

În ultimele săptămâni, lumea tenisului şi-a multiplicat iniţiativele, individuale sau colective, pentru strângerea de fonduri în favoarea Australiei.

"Australia este o ţară minunată şi primitoare, iar noi ne simţim aici ca acasă, de fiecare dată, la începutul fiecărui sezon. Daunele aduse vieţii sălbatice şi naturii, pe care le-am văzut în urma a incendiilor de vegetaţie, sunt devastatoare. Această donaţie este făcută în numele tuturor jucătorilor, iar gândurile şi susţinerea noastră merg către toţi cei care au fost afectaţi", a precizat Djokovic, preşedintele Consiliului jucătorilor din cadrul ATP.

O serie de meciuri demonstrative, la care vor participa, între alţii, Roger Federer, Novak Djokovic şi Rafael Nadal, tot în scopul strângerii de fonduri, se vor disputa pe 15 ianuarie, înaintea Openului Australiei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: australia incendii