x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac armat la un spital din Cehia. Mai multe persoane au fost ucise

Atac armat la un spital din Cehia. Mai multe persoane au fost ucise

10 Dec 2019   •   10:44
Atac armat la un spital din Cehia. Mai multe persoane au fost ucise

UPDATE Numărul persoanelor decedate în incidentul armat înregistrat marţi dimineaţă la un spital din oraşul Ostrava, în nord-estul Cehiei, a urcat la şase, a anunţat ministrul ceh al sănătăţii Adam Vojtech, citat de postul de radio public ceh, transmite Reuters.

Postul de radio german Deutsche Welle a relatat că poliţia a evacuat spitalul şi este în căutarea unui bărbat cu părul scurt, cu o înălţime de aproximativ 1,8 metri şi îmbrăcat cu o jachetă roşie.

"Sunt desfăşurate o unitate de intervenţie a poliţiei regionale şi o echipă de reacţie rapidă. Din păcate, atacul s-a soldat cu mai multe decese'', a declarat ministrul de interne Jan Hamacek pentru postul public de televiziune ceh.

''Intervenţia este în desfăşurare, nu voi comenta cu privire la alte detalii. Poliţia face tot posibilul pentru a rezolva situaţia'', a adăugat Hamacek.

Potrivit cotidianului britanic The Independent, poliţia a făcut apel la localnici în legătură cu presupusul autor al atacului, care a avut loc în jurul orei locale 07:20 (06:20 GMT).

''Cerem publicului ajutor pentru găsirea suspectului. De asemenea, facem apel la prudenţă maximă'', a declarat poliţia cehă.

 

Stire initiala Mai multe persoane au fost ucise în timpul unui incident armat marţi, la un spital din Ostrava, oraş industrial situat în nord-estul Cehiei, a anunţat ministrul de interne ceh Jan Hamacek, transmit Reuters, AFP şi dpa.

''Patru persoane sunt decedate şi două rănite grav'', a declarat Pavla Jirouskova, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Ostrava, pentru postul de televiziune ceh. Pe contul său de Twitter, poliţia a anunţat că a fost declanşată operaţiunea de căutare a suspectului.

Cotidianul MF Dnes a informat că martorii au auzit focuri de armă dinspre camera de gardă a spitalului universitar din Ostrava, ce are 1.200 de paturi.

Potrivit EFE, atacul a avut loc în jurul orei locale 07:00 (06:00 GMT).

Postul de radio german Deutsche Welle a relatat că poliţia a evacuat spitalul şi este în căutarea unui bărbat cu o înălţime de aproximativ 1,8 metri, îmbrăcat cu o jachetă roşie.

"Este o unitate de intervenţie a poliţiei regionale şi o echipă de reacţie rapidă. Din păcate, atacul s-a soldat cu mai multe decese'', a declarat ministrul de interne Jan Hamacek pentru postul public de televiziune ceh.

''Intervenţia este în desfăşurare, nu voi comenta cu privire la alte detalii. Poliţia face tot posibilul pentru a rezolva situaţia'', a adăugat Hamacek.AGERPRES

×