x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac terorist în Suedia

Atac terorist în Suedia

03 Mar 2021   •   21:14
Atac terorist în Suedia

Mai multe persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă, după ce au fost înjunghiate de un individ în oraşul suedez Vetlanda, în ceea ce pare a fi un incident terorist, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate.

Autorităţile suedeze au comunicat, conform publicaţiei Expressen, că un individ în vârstă de peste 20 de ani a atacat mai multe persoane cu un cuţit.

Atacul a avut loc în zona Bangårdsgatan, în centrul orăşelului Vetlanda, în apropierea unei gări.

Cel puţin opt persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă.

Presupusul autor al atacului a fost împuşcat de serviciile de intervenţie şi este spitalizat.

Anchetatorii suspectează că este vorba de un act terorist. Investigaţia este coordonată de Serviciul suedez de Securitate (SÄPO).

"Motivul atacului nu este clar, suspectul nu a fost încă audiat. Va fi audiat după ce va primi îngrijiri medicale", a declarat Angelica Israelsson Silfver, purtătorul de cuvânt al Poliţiei suedeze, conform publicaţiei Aftonbladet.

"Investigăm dacă este vorba de un motiv de tip terorist. Investigaţia preliminară se referă la tentative de omor", a explicat un alt oficial din cadrul Poliţiei, Jonas Lindell.

Premierul Stefan Löfven a condamnat atacul. "Gândurile mele sunt la persoanele rănite în atacul din Vetlanda şi la rudele acestora. Condamn această agresiune oribilă. Întreaga societate se mobilizează pentru contracararea acestor acte odioase", a afirmat premierul Suediei.

×