x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Atacul terorist de la Nisa. Alți trei suspecți au fost reținuți de poliție

UPDATE Atacul terorist de la Nisa. Alți trei suspecți au fost reținuți de poliție

01 Noi 2020   •   13:19
UPDATE Atacul terorist de la Nisa. Alți trei suspecți au fost reținuți de poliție
Sursa foto: Hepta

Alți trei suspecți în atacul islamist de la Nisa au fost arestați preventiv de anchetatori, astfel că sunt șase persoane au fost arestate. 

Ultimii au vârste de 25, 29 şi 63 de ani şi sunt acuzaţi de complicitate cu autorul atentatului soldat cu trei morţi.

Autorul atacului comis în Catedrala Notre-Dame din Nisa este un imigrant ilegal tunisian în vârstă de 21 de ani, Brahim Issaoui, ajuns în Franţa pe 9 octombrie, prin Italia. Acesta a fost împușcat de poliție și se află internat în stare gravă, motiv pentru care nu a putut fi interogat.

El a ucis trei persoane şi a rănit altele în Catedrala Notre-Dame din Nisa.

Autorităţile franceze consideră atacul ca fiind un act terorist.

ȘTIRE INIȚIALĂ A treia persoană a fost reținută de poliția franceză aseară, fiind bănuit că a fost implicat în atacul islamist de la Nisa, soldat cu decesul a trei persoane. Bărbatul are 33 de ani și a fost prezent la percheziția poliției, desfășurată la domiciliul celui de-al doilea suspect, scrie AFP

"Încercăm să clarificăm rolul său în toate acestea", a declarat o sursă judiciară.

Acesta s-ar fi întâlnit cu autorul atacului, cu o zi înainte de comiterea crimelor. 

Primul suspect are 47 de ani, și a fost văzut lângă atacator.

Cel de-al doilea suspect are 35 de ani.

Autorul atacului de la Catedrala Notre-Dame din Nisa este un imigrant ilegal tunisian în vârstă de 21 de ani, Brahim Issaoui. El a ajuns în Franţa, prin Italia, pe 9 octombrie. El a fost prins de o echipă a poliţiei municipale, după ce a fost împușcat de mai multe ori. Acesta se află  la spitalul Pasteur din Nisa și este inconştient.

Militantul islamist  i-a tăiat gâtul unei femei de 60 de ani, Nadine Devillers, şi unui angajat al lăcaşului, Vincent Loques, în vârstă de 55 de ani. Cea de-a treia victimă, Simone Barreto Silva, de origine braziliană, în vârstă de 44 de ani și mamă a trei copii, a murit după ce s-a refugiat într-un restaurant din apropiere.

Nu sunt clare parcursul şi motivaţiile tânărului, care a părăsit la mijlocul lunii septembrie oraşul Sfax din centrul Tunisiei, unde trăia împreună cu familia sa.
 

×
Subiecte în articol: atacul de la nisa