x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacuri aeriene ale armatei israeliene, ca răspuns la baloane incendiare lansate din Gaza

Atacuri aeriene ale armatei israeliene, ca răspuns la baloane incendiare lansate din Gaza

16 Iun 2021   •   08:40
Atacuri aeriene ale armatei israeliene, ca răspuns la baloane incendiare lansate din Gaza

Armata israeliană a lovit mai multe ţinte în Gaza, miercuri dimineața, au anunțat Forţele de Apărare Israeliene (IDF) într-un comunicat, potrivit CNN.

Atacurile aeriene au reprezentat răspunsul Israelului la baloanele incendiare lansate din Gaza. Potrivit presei israeliene, baloanele au provocat multiple incendii în sudul Israelului.

WAFA, agenţia oficială de ştiri palestiniană, a raportat, de asemenea, atacurile aeriene soldate cu pagube materiale, scrie CNN.

Atacurile aeriene sunt primele în Gaza de când a intrat în vigoare o încetare a focului, în urmă cu aproape o lună.

Au fost vizate complexele militare Hamas şi locurile de întâlnire pentru brigăzile Khan Younis.

Baloanele incendiare au fost lansate din Gaza ca un protest față de marşul provocator din Ierusalim, unde mii de israelieni au mărşăluit prin Oraşul Vechi. Manifestanţi de extremă dreaptă care participau la paradă au scandat „Moartea arabilor” şi „Aceasta este casa noastră”. Poliţia israeliană a blocat străzile din jur, îndepărtând cu forţa protestatarii palestinieni de pe traseu.

33 de protestatari palestinieni au fost răniţi cu gloanţe de cauciuc, a declarat Societatea Palestiniană Semiluna Roşie.

Marşul a fost văzut ca primul test major pentru noul guvern al Israelului, condus de premierul de dreapta Naftali Bennett.

În trecut, Bennett îl împinsese pe fostul prim-ministru Benjamin Netanyahu să adopte o poziţie mai dură împotriva Hamas, potrivit presei israeliene.

Aceste lovituri şi tiruri de baloane sunt primele incidente majore dintre Israel şi Fâşia Gaza după armistiţiul de la 21 mai, care a pus capăt la 11 zile de război-fulger soldat cu 260 de morţi pe partea palestiniană, printre care copii, adolescenţi şi combatanţi, şi 13 decese în Israel, inclusiv un copil, o adolescentă şi un soldat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Israel