x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacuri în Birmingham. Mai multe persoane au fost înjunghiate

Atacuri în Birmingham. Mai multe persoane au fost înjunghiate

06 Sep 2020   •   15:30
Atacuri în Birmingham. Mai multe persoane au fost înjunghiate

Mai multe persoane au fost victimele unor atacuri din centrul orașului britanic Birmingham. O persoană a decedat, iar alte șapte sunt rănite, acestea fiind înjunghiate. Doi dintre răniți sunt în stare gravă. 

Steve Graham, reprezentant al West Midlands Police, spune că există o legătură între atacurile din centrul vieții de noapte a localității. El a precizat că există un suspect. 

Nu sunt încă indicii că ar fi vorba de terorism, discriminare sexuală sau rasială.

Violențele au avut loc în patru momente diferite. Prima înjunghiere a fost raportată la scurt timp după miezul nopții în zona Snow Hill, urmată de o ciocnire între două grupuri de tineri din Arcadian Center (zonă în care se găsesc cluburi de noapte, restaurante și pub-uri) și alte atacuri au fost între Livery Street, Irving Street și Hurst Street, toate în centrul orașului.

Poliția a lansat un apel către martori să nu le fie teamă să se prezinte la anchetatori.

Ministrul britanic de externe Dominic Raab a declarat că nu are nicio informație cu privire la vreo ipoteză teroristă, dar a definit incidentul drept un episod foarte gra” și i-a îndemnat pe cetățenii să evite zona.

Un martor a declarat că a văzut mai mulți oameni bătându-se. Acesta e angajat al unui club din zonă și după ce și-a terminat tura a mai stat să bea ceva cu colecii, când a auzit un bubuit puternic și multă forfotă.

„Am văzut mai mulți oameni certându-se. Oamenii de la pub-uri și cluburi au ieșit și au început să se uite la ce se întâmplă. Erau femei, bărbați, bătrâni, tineri. Lucrând în cluburi, am văzut des lupte, dar niciodată una ca asta”.

Alți martori au spus că au văzut o femeie cu răni foarte grave și două persoane înjunghiate în gât.

Mediafax

×