x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenție unde călătoriți ! Românii care ajung în Malta trebuie să prezinte testul pentru COVID-19

Atenție unde călătoriți ! Românii care ajung în Malta trebuie să prezinte testul pentru COVID-19

14 Dec 2020   •   09:12
Atenție unde călătoriți ! Românii care ajung în Malta trebuie să prezinte testul pentru COVID-19
Sursa foto: Hepta

Turiștii care ajung în Malta, vor trebui să prezinte un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru COVID-19. Acesta trebuie efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat, transmite Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Documentul trebuie redactat în limba engleză.

Persoanele care nu au testul efectuat și sosesc în acest stat din zone portocalii au obligaţia de a efectua un test la momentul intrării Malta sau de a intra în carantină pentru 14 zile, cu suportarea costurilor aferente testării sau carantinării.

Excepție fac persoanele care deţin un document de identitate maltez sau au rezidenţa pe teritoriul maltez.

Cei care sosesc în Republica Malta trebuie să completeze două formulare - Declaraţia Călătorului - Travel Declaration Form şi Formularul de localizare a pasagerului - Passenger Locator Form, disponibile la: www.maltairport.com/declarationforms/.

Informaţii suplimentare privind condiţiile de călătorie în Republica Malta se găsesc la: www.maltairport.com/covid19/.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Catania: +39.095.537.909 şi +39 095 536 139, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS). Cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot suna și la telefonul de urgenţă al oficiului consular: +39 320 965 3137.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/node/51947catania.mae.ro/ şi www.mae.ro.

×
Subiecte în articol: malta COVID