x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenționare de călătorie. Danemarca, Norvegia și Suedia au prelungit perioada de efectuare a controalelor la frontieră

Atenționare de călătorie. Danemarca, Norvegia și Suedia au prelungit perioada de efectuare a controalelor la frontieră

10 Noi 2019   •   17:45
Atenționare de călătorie. Danemarca, Norvegia și Suedia au prelungit perioada de efectuare a controalelor la frontieră

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Danemarcei, al Regatului Norvegiei şi în Regatul Suediei cu privire la decizia autorităţilor de a prelungi perioada de efectuare a controalelor la frontiere, până la data de 12 mai 2020.

Toate persoanele care călătoresc pe rutele maritime (feribot) şi terestre (rutiere şi feroviare) dinspre Republica Federală Germania spre Regatul Danemarcei trebuie să facă dovada posesiei unui act de identitate valabil. Cerinţa este obligatorie şi pentru persoanele care tranzitează Regatul Danemarcei către Regatul Suediei.

* Autorităţile de la Copenhaga avertizează şi asupra riscului întârzierilor la transportul feroviar, maritim şi rutier (în special la autobuze/autocare), din cauza verificării actelor de identitate ale pasagerilor.
Guvernul danez a decis efectuarea de controale la frontiera de stat danezo-suedeză începând cu 12 noiembrie 2019, pe o durată de şase luni, până la data de 12 mai 2020. Aceste controale de frontieră vor fi efectuate de către autorităţile daneze pe rutele maritime dinspre Ronne, Helsingor, Frederikshavn şi Grenaa, precum şi terestre la traversarea podului O˜resund dinspre Suedia către Danemarca.
Persoanele care nu prezintă acte de identitate valabile sau refuză controlul autorităţilor daneze vor fi oprite de la tranzitul în Danemarca. În aceste condiţii, se recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei în Regatul Danemarcei, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537.
Pentru informaţii suplimentare, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://copenhaga.mae.ro, www.mae.ro.

* Şi pe teritoriul Regatului Norvegiei s-a decis extinderea, pe o perioadă de încă şase luni, începând cu data de 12 noiembrie 2019, a regimului de control la frontierele interne Schengen, respectiv la trecerea frontierei de stat pe rutele de transport maritim dinspre Regatul Danemarcei, Republica Federală Germania şi Regatul Suediei. Paşaportul valabil este singurul document de identitate acceptat la controlul trecerii frontierei norvegiene pentru intrările pe rutele maritime (ferryboat).
Autorităţile norvegiene menţin, de-a lungul aceleaşi perioade de şase luni, măsura temporară de control individual al persoanelor care călătoresc din spaţiul Schengen în Regatul Norvegiei prin punctele de frontieră de pe rutele terestre (rutiere şi feroviare) şi aeriene.
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +472256237, +4722446951, +4722556832, +4722558227, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.
Pentru informaţii suplimentare, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://oslo.mae.ro, https://www.consularprotection.eu, www.mae.ro.

* În Regatul Suediei autorităţile au anunţat o prelungire a perioadei de efectuare a controalelor la frontiere, până la data de 12 mai 2020.
Li se recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei spre şi dinspre Suedia, un act valabil de identitate (paşaport sau carte de identitate naţională).
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Stockholm: +46736985463.
Informaţii suplimentare se pot obţine de pe paginile Internet http://stockholm.mae.ro şi www.mae.ro.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: suedia