x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenționare de călătorie în Spania. Autoritățile avertizează că urmează două zile caniculare

Atenționare de călătorie în Spania. Autoritățile avertizează că urmează două zile caniculare

21 Aug 2021   •   09:30
Atenționare de călătorie în Spania. Autoritățile avertizează că urmează două zile caniculare

Ministerul Afacerilor Externe din România îi avertizează pe cetățenii români că urmează două zile cu temperaturi foarte ridicate în câteva zone ale Spaniei. Autoritățile au emis o avertizare de călătorie.

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenția Meteorologică spaniolă AEMET a actualizat prognoza de vreme nefavorabilă și a emis, pentru intervalul 21-22 august, un cod galben de caniculă.

Acesta este valabil în câteva zone ale Spaniei. Sâmbătă va fi cod galben de caniculă, cu temperaturi de până la 39 grade Celsius în comunitățile Andaluzia, Aragon și Insulele Canare. Duminică, temperaturi de până la 39 de grade Celsius vor fi în comunitățile Madrid, Andaluzia, Castilla y Leon, Castilla La Mancha, Extremadura și Insulele Baleare.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca cetățenii români să consulte în permanență informațiile comunicate în mod public de autoritățile spaniole.

De asemenea, în caz de urgență, se recomandă cetățenilor români care se află în zonele afectate să contacteze autoritățile competente, apelând telefonul de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Secției Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid.

(sursa: Mediafax)

×