x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenționare de călătorie pentru Bulgaria. Cod galben de ploi și ninsori

Atenționare de călătorie pentru Bulgaria. Cod galben de ploi și ninsori

21 Mar 2021   •   14:01
Atenționare de călătorie pentru Bulgaria. Cod galben de ploi și ninsori

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Bulgaria că, din țara vecină, în perioada 21 - 22 martie 2021 o parte însemnată a teritoriului va fi afectată de căderi abundente de precipitații sub formă de ploi și ninsoare, fiind emis un cod galben.

Codul galben privește căderi de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare în regiunile Vidin, Montana, Vrața, Loveci, Plovdiv, Pazardjik, Kârdjali și Blagoevgrad, precum și pentru căderi de precipitații sub formă de ninsoare în regiunile Smolyan, Pernik, Kiustendil, Sofia-regiune și Sofia. Stratul de zăpadă format va avea maximum 20 cm.

Ministerul recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația din zonele respective, iar șoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autovehiculele echipate pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului.

Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilității reduse în condiții de viscol.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bulgaria