x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Ce a găsit echipa de salvare sub ruinele unei clădiri din Beirut

UPDATE Ce a găsit echipa de salvare sub ruinele unei clădiri din Beirut

06 Sep 2020   •   12:00
UPDATE Ce a găsit echipa de salvare sub ruinele unei clădiri din Beirut
Sursa foto: Hepta

Echipa de salvare din Chile, care a reluat căutările pentru găsirea unor eventuali supravieţuitori ai exploziei din Beirut, anunță că sub dărâmături nu sunt semne de viață, transmite DPA.

"Din punct de vedere tehnic, putem spune că nu există semne de viaţă în clădire. Am cercetat 95% din clădire şi singura porţiune pe care o mai avem de analizat este trotuarul, dar şi acesta este plin de moloz. Ar putea fi un cadavru, dar încă nu l-am găsit", spune Francisco Lermanda, lider al echipei de salvare chiliene 'Topos' ('Cârtiţele'). 

Două persoane au coborât într-un tunel, ceea ce le-a permis să excludă posibilitatea că cineva s-ar mai afla înăuntru.

Explozia a avut loc în portul din Beirut pe 4 august și s-a soldat cu peste 190 de morţi şi circa 6.000 de răniţi.

Echipa chiliană a identificat, inițial, un semn de viaţă sub ruinele unei clădiri avariate, din cartierul Gemmayze.

Salvatorii au fost ajutaţi de voluntari din apărarea civilă libaneză. Aceștia au înlăturat manual dărâmăturile de teamă că eventuala folosire a vreunui echipament ar putea duce la căderea totală a imobilului. Căutările s-au făcut cu ajutorul unui câine de urmă, pe nume Flash, care a fost rănit în timpul misiunii şi a avut nevoie de repaus.

Explozia a fost provocată de o cantitate mare de azotat de amoniu în portul din Beirut, pe 4 august. 190 de persoane au murit și peste 6.000 au fost rănite. O mare parte din capitala Libanului a fost afectată.

Armata libaneză a anunţat că a descoperit încă 4,35 de tone de azotat de amoniu în apropierea intrării în port. Echipe de ingineri au detonat încărcătura de nitrat de amoniu, în poligoane special amenajate.

ȘTIRE INIȚIALĂ O echipă de salvare din Chile și voluntari din apărarea civilă libaneză au reluat căutările pentru eventuali supravieţuitori ai exploziei din 4 august care a avut loc în portul Beirut, transmite Reuters.

Mulți localnici asistă la căutări. Echipa chiliană de salvare le-a cerut jurnaliştilor să îşi închidă telefoanele pentru ca acestea să nu interfereze cu echipamentele de scanare. Aceasta a detectat un semn de viață sub ruinele unei clădiri prăbușite, din cartierul Gemmayze.

Salvatorii chilieni sunt ajutaţi de voluntari din apărarea civilă libaneză și au înlăturat cu mâinile dărâmăturile, de teamă că eventuala folosire a vreunui echipament ar putea duce la căderea totală a imobilului.

La scurt timp după miezul nopţii, departamentul de pompieri din Beirut a anunţat oprirea activităţilor de căutare, din cauza pericolului.

Anunţul a fost urmat de o reacţie furioasă din partea mulţimii adunate.

''Suntem pregătiţi să aducem macarale, dar vă rugăm să continuaţi căutarea'', a strigat o femeie din mulțime.

''Nu ştiu cât timp va dura căutarea'', a declarat Francisco Lermanda, membru al echipei de salvare chiliene numite 'Topos' ('Cârtiţele').

În urma deflagrației au murit 190 de persoane şi 6.000 au fost răniţi.

×
Subiecte în articol: liban chile beirut