x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Australia autorizează vaccinul produs de Pfizer/BioNTech

Australia autorizează vaccinul produs de Pfizer/BioNTech

25 Ian 2021   •   10:52
Australia autorizează vaccinul produs de Pfizer/BioNTech

Vaccinul împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2, produs de Pfizer/BioNTech, a fost autorizat în Australia. Primele doze vor ajunge săptămâna viitoare, transmite cabinetul premierului, citat de DPA. Administraţia pentru Produse Terapeutice a emis autorizaţie provizorie pentru acest tratament. 

Acesta poate fi administrat persoanelor de peste 16 ani, în două doze, efectuate la circa 21 de zile. 

Vaccinul a fost autorizat pentru persoane cu vârste de peste 16 ani. Este necesară administrarea a două doze, la un interval de cel puţin 21 de zile.

''Prioritatea noastră a fost întotdeauna de a fi în siguranţă şi de a proteja vieţile şi comunităţile. Autorizarea de astăzi este un alt pas important făcut înainte pentru comunitatea noastră, în special în ceea ce priveşte protejarea persoanelor vulnerabile'', a spus premierul Scott Morrison.  

Imunizarea populației va începe în circa 30-50 de spitale cu vârstnicii instituționalizați și rezidenții cu dizabilități, dar și a angajaților din centrelor de îngrijire, a lucrătorilor sanitari, a persoanelor carantinate și a lucrătorilor de la frontieră. Apoi se va extinde la 1.000 de centre de vaccinare.

Australia a încheiat contracte pentru 140 de milioane de doze de vaccin, ceea ce reprezintă o cantitate foarte mare, raportat la cele 25 de milioane de locuitori. 

 

×
Subiecte în articol: Pfizer BioNTech australia