x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Austria caută aliaţi la nivelul UE pentru oprirea relaxării regulilor deficitului bugetar

Austria caută aliaţi la nivelul UE pentru oprirea relaxării regulilor deficitului bugetar

18 Iun 2021   •   18:00
Austria caută aliaţi la nivelul UE pentru oprirea relaxării regulilor deficitului bugetar

Guvernul Austriei a iniţiat acţiuni pentru a crea un grup de ţări la nivelul Uniunii Europene care se exercite opoziţie faţă de relaxarea regulilor privind deficitul bugetar, informează site-ul Politico.eu.

Gernot Blümel, ministrul austriac de Finanţe, a organizat o reuniune informală, în Luxemburg, cu omologii săi din ţările nordice, baltice şi din Olanda pentru consultări privind reformarea regulilor fiscale comunitare.

"Trebuie să acţionăm împreună şi să formăm o alianţă care să asigure o Europă bazată pe politici fiscale sănătoase şi pe sustenabilitate fiscală", afirmă Gernot Blümel.

"Sunt convins că trebuie să depunem eforturi pentru schimburi comerciale strânse şi pentru cooperare în sesiunile Consiliului UE pentru comunicarea viziunii noastre comune asupra viitoarelor politici fiscale europene", a subliniat ministrul austriac de Finanţe.

Uniunea Europeană a suspendat până în 2023, în contextul crizei pandemiei, reglementările care impun limitarea deficitelor bugetare la 3% şi a datoriilor publice la 60%.

Mediafax

×