x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Austria își propune să redeschidă magazinele mici începând de săptămâna viitoare

Austria își propune să redeschidă magazinele mici începând de săptămâna viitoare

06 Apr 2020   •   13:39
Austria își propune să redeschidă magazinele mici începând de săptămâna viitoare

Austria intenționează să redeschidă magazinele mici începând de săptămâna viitoare, ca măsură inițială pentru ridicarea restricțiilor de circulație introduse pentru a lupta împoriva noului coronavirus, a anunțat luni guvernul de la Viena, potrivit Reuters.

Austria a introdus măsurile de restricționare a circulației în urmă cu trei săptămâni. Au fost închise școlile, barurile, restaurantele, teatrele, cât și magazinele non-esențiale și au fost interzise adunările publice. De asemenea, cetățenilor li s-a spus să rămână izolați și să lucreze de acasă, dacă este posibil.

Măsurile de restricționare a circulației au limitat răspândirea infecției cu noul coronavirus, iar numărul persoanelor internate s-a stabilizat.

„Scopul nostru este o revenire la normal pas cu pas”, a spus cancelarul Sebastian Kurz. De asemenea, acesta a declarat că măsurile luate mai devreme decât majoritatea țărilor îi oferă posibilitatea de a deschide magazinele mai devreme.

La mijlocul lunii mai ar putea fi redeschise restaurantele și hotelurile, în timp ce marile adunări publice vor rămâne interzise până cel puțin la sfârșitul lunii iunie.

×