x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile chineze, criticate pentru reparaţiile ''urâte'' efectuate la Marele Zid Chinezesc

Autorităţile chineze, criticate pentru reparaţiile ''urâte'' efectuate la Marele Zid Chinezesc

23 Sep 2016   •   22:30
  Autorităţile chineze, criticate pentru reparaţiile ''urâte'' efectuate la Marele Zid Chinezesc

Autorităţile din China se confruntă cu un val de critici după reparaţiile efectuate la anumite porţiuni din Marele Zid Chinezesc ce sunt acum prea netede şi arată ca un drum de beton. 

O porţiune de 8 kilometri din sit-ul aflat în Patrimoniul Mondial Unesco a fost reparată pentru a fi protejată de intemperii, iar la lucrări se pare că ar fi fost utilizate materiale precum nisip, var şi ciment, informează BBC citând media locale. 

Ding Hui, şeful Biroului Local de Antichităţi din Liaoning, a declarat că reparaţiile la structura veche de 635 de ani au avut loc în 2014. Acesta a spus că s-au astupat găurile şi apoi a fost adăugat un strat protector ''ca o pălărie'', însă a recunoscut că ''suprafaţa nu mai arată într-un mod ideal''. 

Problema a ieşit la lumină după ce mii de utilizatori ai Weibo, reţeua de social media din China, au criticat lucrările de renovare. 

Autorităţile susţin, însă, că porţiunea din zid, aflată în regiunea Suizhong, la graniţa cu provincia Hebei, risca să se prăbuşească din cauza ploilor. 

Lucrările de reparaţii au fost catalogate drept ''minime şi crude'' de către Dong Yaohui, vicepreşedinte al Societăţii de Studii al Marelui Zid. 

Guvernul acestei ţări are un regulament specific pentru conservarea Marelui Zid Chinezesc, ce se sfărâmă în multe zone îndepărtate, unele porţiuni deteriorându-se sau dărâmându-se de-a lungul timpului. 

Legislaţia privind distrugerea unei relicve culturale este strictă, iar cei care sunt găsiţi vinovaţi pot primi o pedeapsă de zece ani de închisoare. 

Marele Zid Chinezesc, inclus în Patrimoniul Mondial Unesco în 1987, a fost construit şi reconstruit continuu, din jurul anului 220 î.e.n. până în timpul dinastiei Ming, în preajma anilor 1600 când a devenit cea mai mare structură militară din lume. Menit să protejeze imperiul chinez de invaziile din nord, Zidul se întindea odinioară pe 20.000 de kilometri.AGERPRES

×