x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritățile din Milano vor să restricționeze circulația mașinilor după sfârșitul pandemiei

Autoritățile din Milano vor să restricționeze circulația mașinilor după sfârșitul pandemiei

21 Apr 2020   •   15:33
Autoritățile din Milano vor să restricționeze circulația mașinilor după sfârșitul pandemiei

Milano, unul dintre orașele italiene cele mai afectate de pandemia cu coronavirus, vrea să facă schimbări radicale în ceea ce privește circulația autovehiculelor, scrie The Guardian. 

Autoritățile locale au anunțat că 35 de kilometri de străzi vor fi transformate în piste pentru biciclete și în spații pietonale. Acest lucru are ca scop scăderea poluării.

Orașul din nordul Italiei, aflat regiunea din Lombardia, este unul dintre cele mai poluate din Europa și, de asemenea, a fost afectat în special de focarul Covid-19.

Planul “Strade Aperte”- Străzi deschise, a fost anunțat astăzi și include benzi temporare de biciclete, trotuare largi, limite de viteză de 30 km/h.

„Desigur, vrem să redeschidem economia, dar credem că ar trebui să o facem pe o bază diferită de până acum. Credem că trebuie să ne reimaginăm Milano în noua situație. Trebuie să ne pregătim. De aceea este atât de important să apărăm chiar și o parte a economiei, să sprijinim barurile, artizanii și restaurantele”, a spus viceprimarul Marco Granelli.

Milano este unul dintre cele mai dezvoltate orașe ale Italiei, dar și unul dintre cele mai poluate zone din Europa. Are 1,5 milioane de locuitori, 55% dintre aceștia folosind transportul public. 

 

×
Subiecte în articol: milano masti coronavirus