x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile indoneziene au ridicat alerta de tsunami

Autorităţile indoneziene au ridicat alerta de tsunami

02 Mar 2016   •   18:30
Autorităţile indoneziene au ridicat alerta de tsunami

Autorităţile indoneziene au decis să ridice alerta de tsunami pentru vestul şi nordul Sumatrei, care a fost emisă imediat după ce un cutremur de 7,9 grade pe scara Richter a lovit insula, informează Reuters.

Epicentrul cutremurului a fost situat la doar 800 de kilometri de capitala Sumatrei, Padang, la o adâncime de 10 kilometri. 

Indonezia a confirmat că există victime, însă nu se cunoaşte încă numărul exact al celor care au fost ucişi de seism sau valoarea pagubelor materiale.

„Există oameni care au murit”, a precizat un oficial indonezian al Agenţiei Naţionale pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta a explicat că operaţiunile de salvare a victimelor vor fi îngreunate de lăsarea nopţii.

Agenţia Naţională de Meteorologie a susţinut că nu există încă informaţii legate de pagubele produse de seism. Însă cutremurul nici nu a fost simţit de locuitorii din sudul Sumatrei.

Indonezia a fost lovită de un seism puternic în urmă cu aproape 12 ani, atunci când peste 230.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în tsunamiul care a măturat ţărmurile statului. Insula Sumatra a fost grav afectată de tsunami din 2004. news.ro

×