x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avertisment în privința pandemiei

Avertisment în privința pandemiei

15 Iul 2020   •   18:30
Avertisment în privința pandemiei
Sursa foto: Hepta

În ceea ce priveşte pandemia de Covid-19, lucrurile vor merge „din ce în ce mai rău”, dacă guvernele nu vor lua măsuri mai stricte, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Directorul general, dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că „prea multe ţări s-au îndreptat în direcţia greşită”, scrie BBC News. Statele Unite sunt în prezent epicentrul pandemiei, iar tensiunile dintre preşedintele Donald Trump şi experţii din domeniul medical au dus la o creştere a numărului de cazuri. La o conferinţă de presă susţinută, luni, la Geneva, dr. Tedros a spus că „mesajele amestecate ale liderilor” au subminat încrederea publicului în încercările de a controla pandemia.

„Virusul rămâne inamicul public numărul unu, dar acţiunile multor guverne şi oameni nu reflectă acest lucru", a spus Tedros. Şeful OMS a spus că măsuri precum distanţarea socială, spălarea mâinilor şi purtarea măştilor în situaţii adecvate trebuie luate în serios şi o revenire la vechea normalitate, în viitorul apropiat, nu este realistă.

 

Dr. Mike Ryan, directorul executiv al Programului pentru Situaţii de Urgenţă al OMS, a spus că reducerea unor măsuri de blocare în SUA şi deschiderea unor zone au dus la o „transmisie intensă”.

 

×