x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Avertizare de călătorie. Malta include România în zona roșie de COVID-19

Avertizare de călătorie. Malta include România în zona roșie de COVID-19

18 Iul 2021   •   11:21
Avertizare de călătorie. Malta include România în zona roșie de COVID-19

Românii care vor să călătorească în Malta trebuie să completeze formularul naţional de localizare a pasagerului, şi mai multe documente referitoare la starea sănătăţii, printre care să prezinte certificatul de vaccinare anti COVID-19 sau rezultatul negativ la testul PCR, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de sosirea în această țară.

"Potrivit informaţiilor publicate de autorităţile malteze, statele/zonele de provenienţă a persoanelor care sosesc în Republica Malta sunt clasificate în funcţie de gradul de răspândire a virusului SARS-CoV-2, în zona roşie, respectiv zona roşu-închis. România este inclusă, alături de alte state, în zona roşie", transmite MAE.

Persoanele cu vârste de peste 12 ani, care sosesc din state incluse în zona roşie, trebuie să completeze, anterior, următoarele documente:

- formularul electronic de localizare a pasagerului ( https://app.euplf.eu/#/);

- formularul naţional maltez de localizare a pasagerului;

- formularul referitor la starea sănătăţii (https://mia-prod-s3-cdn.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/06/MLA-PLF-HDF-2021.pdf)

- să prezinte dovada efectuării vaccinului împotriva COVID-19, cu condiţia să fi trecut cel puţin 14 zile de la administrarea celei de-a doua doze a vaccinului sau a dozei unice, după caz, sau rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de sosirea în Republica Malta. 

Cei care prezintă rezultatul unui test PCR trebue să intre în carantină timp de 14 zile, la un hotel ales de autorităţi dar plătit de persoanele respective.

Vaccinurile anti COVID-19 recunoscute de autoritățile din Malta sunt: Pfizer-BioNTech; Moderna, Vaxzevria Astra-Zeneca, Johnson&Johnson.

Totodată, nu sunt obligate să prezinte un certificat de vaccinare (dar trebuie să preziinte rezultatul negativ la testul PCR) următoarele persoane:

- care nu pot fi vaccinate din motive de sănătate dar au obligaţia de a obţine o autorizaţie scrisă de intrare pe teritoriul Republicii Malta de la Direcţia de Sănătate Publică malteză;

- femeile însărcinate, cu condiţia prezentării unui certificat medical (tradus în limba engleză);

- copiii între 5 şi 11 ani;

-  cetăţenii maltezi sau cetăţenii străini cu rezidenţa în Malta, care la 14 iulie 2021 se aflau în străinătate.

Sunt exceptaţi de la prezentarea testului PCR negativ şi de la măsura carantinării copiii cu vârstă de până la 5 ani.

Autoritățile malteze pot dispune testarea la sosirea în țară a persoanelor care provin din zone roșii pe cheltuiala călătorului.

 

×
Subiecte în articol: malta