x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avion de linie, cu 46 de pasageri la bord, prăbuşit în Rusia. Echipa de hochei Lokomotiv Yaroslavl, printre care cinci campioni mondiali sau olimpici, se afla în avion

Avion de linie, cu 46 de pasageri la bord, prăbuşit în Rusia. Echipa de hochei Lokomotiv Yaroslavl, printre care cinci campioni mondiali sau olimpici, se afla în avion

07 Sep 2011   •   18:34
Avion de linie, cu 46 de pasageri la bord, prăbuşit în Rusia. Echipa de hochei Lokomotiv Yaroslavl, printre care cinci campioni mondiali sau olimpici, se afla în avion

UPDATE 21.31: Hocheistii cehi Jan Marek, Karel Rachunek si Josef Vasicek, campioni mondiali, capitanul nationalei Slovaciei si fost jucator in NHL, Pavol Demitra, si campionul olimpic, suedezul Stefan Liv, se numara printre victimele accidentului aviatic produs, miercuri, la Yaroslavl (Rusia).

Ambasadele Cehiei, Suediei si Slovaciei din Rusia au confirmat miercuri ca sportivii respectivi, componenti ai echipei ruse de hochei pe gheata Lokomotiv Yaroslavl, se numara printre cele 44 de victime ale accidentului produs miercuri.

Atacantul ceh Josef Vasicek (31 ani) a castigat Cupa Stanley, cu Carolina Hurricanes in 2006 si titlul de campion mondial in 2005, in timp ce atacantul Jan Marek (31 ani) si fundasul Karel Rachunek (32 ani) erau componenti ai echipei Cehiei, campioana mondiala in 2010.

“Nu exista cuvinte pentru a putea spune ce simtim. Este o tragedie si un soc pentru noi toti. Nu numai ca erau sportivi extraordinari, ci oameni extraordinari', a declarat presedintele Federatiei de Hochei din Cehia, Tomas Kral.

Un diplomat slovac in Rusia, Rastislav Mojto, a anuntat, conform Interfax, ca Pavol Demitra a decedat: “Era mai mult decat un jucator, era capitanul echipei nationale a Slovaciei, un simbol.'

Pavol Demitra s-a remarcat in NHL in sezonul 1998-1999, la St. Louis Blues, el avand in palmares trei aparitii in All Star Game. A mai jucat la Ottawa Senators, Los Angeles Kings, Minnesota Wild si Vancouver Canucks, transferandu-se in Rusia in iunie 2010.

“Am primit confirmarea din partea Ministerului situatiilor de urgenta ca Liv este printre persoanele ucise in aceasta catastrofa', a declarat si purtatorul de cuvant al Ambasadei Suediei in Rusia, Bengt Eriksson. De origine poloneza, portarul Stefan Liv (31 ani) a devenit campion olimpic cu nationala Suediei la Torino, in 2006, an in care a castigat si titlul mondial.

UPDATE 18.01: Potrivit unui oficial al aviatiei civile ruse, accidentul s-ar fi produs dupa ce aparatul de zbor, care tocmai decolase, a lovit o antena radio aflata in apropierea pistei.

Ultimul bilant indica 44 de morti si doi raniti, ambii in stare extrem de grava. Unul dintre raniti facea parte din echipajul de patru persoane, celalalt este hocheistul Alexandr Galimov.

Un avion Yak-42 s-a prabusit in regiunea Yaroslavl, aflata la 300 de kilometri de Moscova. 36 de persoane si-au pierdut viata, una fiind ranita, relateaza RIA Novosti. La bordul avionului se afla si echipa de hochei Lokomotiv Yaroslavl, care urma sa ajunga la Minsk.

"La bord erau probabil 37 de persoane, iar 36 au murit, inclusiv patru membri ai echipajului. O persoana este ranita", a declarat Elena Smirnih, purtatoarea de cuvant a Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta.

Persoana ranita este in stare grava si a fost transportata la spital. Surse din politie au declarat pentru Interfax ca ar fi vorba despre un membru al echipajului, un inginer de zbor.

"Avionul de tip Yak-42 s-a prabusit la doi kilometri de aeroportul Tulocina din Yaroslavl", a declarat un alt purtator de cuvant al institutiei.

Lokomotiv Yaroslavl a fost campioana Rusiei in 1997, 2002 si 2003. Echipa urma sa joace, maine, impotriva Dinamo Misk.

Campionatul de hochei pe gheata din Rusia a fost amanat, in urma accidentului aviatic
Debutul campionatului national de hochei pe gheata din Rusia, programat pentru astazi, a fost amanat dupa accidentul aviatic, informeaza AFP. Primul meci al etapei, dintre campioana Ufa si vicecampioana Mitisi a fost intrerupt cu cinci minute inainte de finalul primei parti, la aflarea vestii despre tragicul accident. Oficialii Ligii Continentale de Hochei din Rusia au decis sa amane restul meciurilor pentru o data ce va fi anuntata ulterior.

Avionul s-a prabusit la ora locala 16.05 (15.05, ora Romaniei), imediat dupa decolarea in directia Minsk (Belarus), unde echipa de hochei Lokomotiv Iaroslavl avea meci. Potrivit site-ului Ligii Continentale de Hochei, antrenorul echipei este canadian, Brad McCrimmon, iar Lokomotiv are in componenta si un jucator suedez (Stefan Liv), trei cehi (Josef Vasicek, Jan Marek si Karel Rachunek) si un slovac (Pavol Demitra). Autoritatile ruse nu au publicat numele persoanelor care erau la bord.

Echipa Lokomotiv Iaroslavl a terminat campionatul precedent pe locul trei in Rusia. Ea evolueaza in Kontinental Hockey League, o competitie care reuneste 20 de echipe din Rusia, si cate una din Slovacia, Letonia, Kazakhstan si Belarus.

×