x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O participantă la un concurs de frumusețe trăiește pe aeroportul din Manila de aproape două săptămâni

O participantă la un concurs de frumusețe trăiește pe aeroportul din Manila de aproape două săptămâni

29 Oct 2019   •   13:25
O participantă la un concurs de frumusețe trăiește pe aeroportul din Manila de aproape două săptămâni
Sursa foto: Sursă: Facebook/ Bahar Z Bahari

O participantă la concursului de frumusețe Miss Intercontinental, Bahareh Zare Bahari, care trăiește de aproape două săptămâni pe Aeroportul Internațional din Manila, spune că va fi omorâtă dacă se întoarce înapoi acasă, în Iran, și cere azil în Filipine, scrie CNN.

Bahareh Zare Bahari spune că Teheranul încearcă să o reducă la tăcere după aparițiile ei publice împotriva guvernului.

Departamentul pentru Imigrații din Filipine a declarat că Interpolul a emis un mandat de arestare pe numele lui Bahari, care locuiește în Filipine din 2014. Mandatul de arestare a fost emis în 2018.

„Locuiesc aici din 2014 și nu m-am întors în Iran. Le-am explicat de multe ori, cum pot să am un dosar penal în Iran, dacă eu am locuit aici?”, le-a spus Bahari jurnaliștilor CNN.

Bahari a spus că i s-a oferit o cameră pentru pasageri, la Terminalul 3 de pe Aeroportul Internațional Ninoy Aquino din Manila din momentul în care s-a întors din Dubai, în urmă cu 12 zile. Aceasta a mai afirmat că este de părere că este urmărită pentru că îl sprijină pe exilatul Reza Pahlavi, fiul regelui Mohammad Reza Pahlavi, detronat în timpul revoluției din 1979.

De asemenea, aceasta a spus că este căutată și ca urmare a activismului său social în Iran. Bahari spune că a devenit profesoară pentru că vrea să le învețe pe tinerele fete că „nu sunt lucruri, nu sunt jucării, sunt oameni și au aceleași drepturi ca băieții”.

 

×