x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BBC a difuzat filmul sinuciderii asistate a miliardarului Peter Smedley - video.

BBC a difuzat filmul sinuciderii asistate a miliardarului Peter Smedley - video.

14 Iun 2011   •   13:37
BBC a difuzat filmul sinuciderii asistate a miliardarului Peter Smedley - video.

Telespectatorii britanici au fost luni martorii primei sinucideri asistate televizate. BBC 2 a difuzat filmul realizat de Terry Pratchett in decembrie 2010, care surprinde ultimele momente din viata lui Peter Smedley (71 de ani), un miliardar bitanic eutanasiat la clinica elvetiana Dignitas.

Banii nu aduc niciodata fericirea. Iar cateodata, nici sanatatea... S-a convins de asta si Peter Smedley, fondatorul unui imperiu al produselor alimentare si proprietarul catorva hoteluri. Diagnosticat in 2008 cu o boala neuromotorie cu evolutie galopanta, care l-ar fi transformat intr-o leguma, Smedley a decis sa fie eutanasiat intr-o clinica elvetiana, in conditiile in care legislatia britanica interzice sinuciderea asistata.

Smedley a decis ca ultimele sale clipe de viata, in care i-a avut alaturi pe sotia sa si cativa prieteni apropiati, sa fie imortalizate, pentru a sensibiliza opinia publica din tara sa in vederea modificarii legislatiei in acest sens.

Filmul, Choosing To Die (Alegerea de a muri) a fost realizat de Terry Pratchett, el insusi diagnosticat cu boala Alzheimmer in 2008, care nu a ezitat nicio clipa la propunerea lui Smedley.

×