x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BCE anunță noi măsuri de stimulare economică, dacă acestea vor fi necesare

BCE anunță noi măsuri de stimulare economică, dacă acestea vor fi necesare

29 Sep 2020   •   09:20
BCE anunță noi măsuri de stimulare economică, dacă acestea vor fi necesare
Sursa foto: flickr.com

Banca Centrală Europeană vrea să adopte noi măsuri de stimulare, dacă acestea vor fi necesare, pentru ieșirea din criza provocată de pandemia de coronavirus, transmite președinta acestei instituții, Christine Lagarde, citată de Reuters.

"Criza de sănătate publică va continua să afecteze activitatea economică şi reprezintă un risc semnificativ la adresa perspectivelor economice. 

BCE continuă să fie pregătită să-şi ajusteze toate instrumentele, după caz. Programul de achiziţii de titluri de stat (PEPP), în valoare de 1.350 miliarde de euro, a avut un impact major în stabilizarea pieţelor şi a economiei, în contextul şocului provocat de efectele pandemiei", a explicat şeful BCE membrilor Comitetului economic și monetar din Parlamentul European.

Inflaţia continuă să se îndepărteze de obiectivul ţintă al BCE, respectiv o creştere a preţurilor mai mică, dar apropiată de 2%. Rata anuală a inflaţiei în zona euro a coborât la negativ în august 2020, pentru prima dată după luna mai 2016, din cauza scăderii cererii.

"Nu sunt foarte îngrijorată de faptul că oamenii pot avea uşoare diferenţe de opinie şi de viziune. Sunt pentru consens, dar îl poţi obţine numai dacă opiniile sunt doar puţin diferite în rândul membrilor. Nu încurajez dezacordurile masive, dar cred că opiniile diferite şi discuţiile sunt benefice în rândul membrilor Consiliului guvernatorilor BCE", a explicat Lagarde.
 

×