x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BCE va monitoriza activitățile băncilor în privința schimbărilor climatice

BCE va monitoriza activitățile băncilor în privința schimbărilor climatice

28 Noi 2020   •   23:00
BCE va monitoriza activitățile băncilor în privința schimbărilor climatice

Banca Centrală Europeană (BCE) va realiza evaluări privind rezistenţa băncilor la riscurile generate de schimbările climatice, în cadrul noilor norme de reglementare. Instituția  a prezentat versiunea finală a "Ghidului privind riscurile asociate climei şi mediului înconjurător".

"Ghidul explică modul în care BCE se aşteaptă ca băncile să gestioneze prudent şi să consemneze transparent riscurile de acest tip, în cadrul noilor reglementări privind măsurile de precauţie", anunţă BCE.

"BCE va monitoriza activităţile băncilor în două etape.

La începutul anului 2021, le va cere băncilor să efectueze autoevaluări, în virtutea aşteptărilor privind supravegherea prezentate în noul ghid şi să elaboreze planurile de acţiune pe această bază. Ulterior, BCE va sintetiza autoevaluările şi planurile băncilor şi va iniţia un dialog privind monitorizarea.

În 2022, BCE va efectua o evaluare completă a practicilor bancare şi va aplica măsuri concrete dacă va fi necesar.

În contextul importanţei din ce în ce mai mari a schimbărilor climatice pentru economie şi a dovezilor din ce în ce mai mari despre impactul financiar asupra băncilor, BCE va efectua în 2022 următoarele teste complete de rezistenţă referitoare la riscurile asociate schimbărilor climatice. Detaliile vor fi oferite pe parcursul anului 2021", arată BCE.

Mediafax

×
Subiecte în articol: bce schimbari climatice