x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Beijing anulează festivitățile de Anul Nou Chinezesc din cauza epidemiei virale

Beijing anulează festivitățile de Anul Nou Chinezesc din cauza epidemiei virale

23 Ian 2020   •   15:19
Beijing anulează festivitățile de Anul Nou Chinezesc din cauza epidemiei virale
Sursa foto: antena1.ro

Oraşul Beijing a anunţat anularea popularelor festivităţi programate cu ocazia Anului Nou Chinezesc, din cauza epidemiei virale care a ucis deja 17 persoane în China.

Vacanţa de Anul Nou Chinezesc începe vineri şi va dura o săptămână. Locuitorii din Beijing se reunesc de obicei în număr foarte mare - uneori de ordinul sutelor de mii - în parcurile publice pentru a asista la tradiţionalele dansuri ale leului şi dragonului.

Alte evenimente de amploare sunt târgurile de Anul Nou organizate în jurul templelor chineze, a anunţat cotidianul Beijing Evening News într-un mesaj publicat pe platforma Weibo.

Alte două oraşe din provincia Hubei au anunţat că au impus interdicţii de călătorie în contextul în care noul coronavirus, care a infectat sute de persoane, continuă să se răspândească din Wuhan, capitala acestei provincii.

Autorităţile chineze încearcă să prevină o răspândire şi mai amplă a acestui virus potenţial mortal, deoarece sute de mii de chinezi se pregătesc să călătorească în acest weekend pentru a fi alături de familiile şi rudele lor cu ocazia sărbătorii de Anul Nou.

Şaptesprezece oameni au murit în China după ce au contractat virusul, potrivit statisticilor oficiale.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cu sediul la Geneva, s-a reunit pentru a analiza posibilitatea de a declara stare de urgenţă internaţională din cauza epidemiei virale din China.

AGERPRES

×