x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bezos a donat câte 100 de milioane de dolari contribuitorului CNN Van Jones și chef-ului Jose Andres

Bezos a donat câte 100 de milioane de dolari contribuitorului CNN Van Jones și chef-ului Jose Andres

21 Iul 2021   •   09:40
Bezos a donat câte 100 de milioane de dolari contribuitorului CNN Van Jones și chef-ului Jose Andres
Sursa foto: Sursa: Hepta

Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume, a declarat, după zborul în spațiu al capsulei New Shepard, că intenționează să acorde câte 100 de milioane de dolari colaboratorului CNN Van Jones și chef-ului José Andrés, scrie CNN.

Bezos a spus că Jones și Andres sunt liberi să facă „ceea ce vor” cu banii.

"Ei pot da totul propriei lor organizații caritabile", a spus Bezos la o conferință de presă după călătoria sa în spațiu. "Sau pot împărți averea. Depinde de ei."

Banii, a spus Bezos, sunt legați de o inițiativă filantropică „surpriză”, numită Courage and Civility Award.

Premiul își propune să îi onoreze pe cei care au „demonstrat curaj” și au încercat să fie unificatori într-o lume dezbinată, a adăugat Bezos.

Van Jones este cofondator al mai multor organziații non-profit, iar Jose Andres a înființat World Central Kitchen, o organizație non-profit care oferă hrană în urma dezastrelor naturale

Inițiativa filantropică a lui Bezos vine într-o perioadă în care el și colegii săi miliardari, precum Richard Branson, proprietarul Virgin Galactic, se confruntă cu critici pentru că și-au cheltuit banii în turismul spațial. Bezos a fost criticat anterior pentru că nu s-a dovedit mai filantrop, dar a donat miliarde de dolari în ultimii ani pentru cauze precum schimbările climatice și băncile de alimente.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jeff bezos