x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden şi Sanders au rămas în cursă pentru a fi candidații democraților la alegerile prezidențiale

Biden şi Sanders au rămas în cursă pentru a fi candidații democraților la alegerile prezidențiale

04 Mar 2020   •   16:42
Biden şi Sanders au rămas în cursă pentru a fi candidații democraților la alegerile prezidențiale

Joe Biden şi Bernie Sanders sunt candidaţii care au câştigat cele mai multe state până acum în cadrul alegerilor pentru desemnarea candidatului democrat. Joe Biden a fost marele câștigător după alegerile care au avut loc, marți, în 14 state americane, scrie France 24.

Fostul vicepreședinte american era pe un trend descendent în cursa internă din Partidul Democrat după ce a fost al patrulea la alegerile din Iowa şi al cincilea în New Hampshire.

Super-marţea, ziua în care au votat 14 state şi un teritoriu, l-a readus în cursă după ce a triumfat în nouă state şi e favorit să îl înfrunte pe Trump.

„S-a spus că atunci când se va ajunge la Super-marţi, totul se va termina. Cred că s-a încheiat pentru celălalt tip. Oamenii vorbesc despre o revoluţie, dar noi am pornit o mişcare”, a declarat Biden după anunțarea oficială a rezultatelor.

Cursa internă se duce acum în doi. Bernie Sanders e cealaltă variantă a democraţilor. Un democrat socialist, aşa cum se caracterizează, Sanders vrea dublarea salariului minim, anularea taxelor de facultate şi asigurare medicală gratuită.

„Nu îl poţi învinge pe Trump cu aceleaşi politici învechite. Avem nevoie de o politică nouă, care să aducă tineri în mişcarea politică”, a spus Bernie Sanders în discursul său.
Sanders are sprijinul alegătorilor tineri şi hispanici, în timp ce Biden a fost votat masiv de persoanele în vârstă şi de afro-americani.

Marți Biden a câștigat Texas - al doilea stat ca mărime, cu 228 de delegați - North Carolina, Massachusetts, Alabama, Arkansas, Minnesota, Oklahoma, Tennessee și Virginia.

De cealaltă parte, Sanders a câștigat patru state, California, cel mai mare stat ca mărime, Colorado, Utah și Vermont.

Rezultatele oficiale pentru în Maine nu au fost încă publicate, dar parțialele arată că Biden are un avans în fața lui Sanders.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden bernie sanders alegeri SUA