x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanț Diaspora: Peste 100 de români au murit de coronavirus peste granițe, cei mai mulți sunt în Anglia

Bilanț Diaspora: Peste 100 de români au murit de coronavirus peste granițe, cei mai mulți sunt în Anglia

05 Iun 2020   •   13:10
Bilanț Diaspora: Peste 100 de români au murit de coronavirus peste granițe, cei mai mulți sunt în Anglia

Numărul românilor care au murit în străinătate din cauza coronavirusului a ajuns la 114, cei mai mulți fiind în Anglia. De la debutul pandemiei, au fost raportate 3.084 de cazuri de români din Diaspora infectați, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit GCS, 3.084 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus) în afara țării.

Este vorba de 1.699 de persoane în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 583 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până vineri, 114 cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 22 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

GCS menționează că datele sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Românii aflați în Diaspora pot să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. GCS precizează că numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

 Mediafax

×
Subiecte în articol: romani coronavirus diaspora