x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanț negru în SUA. Peste 10.000 de decese cauzate de COVID-19

Bilanț negru în SUA. Peste 10.000 de decese cauzate de COVID-19

07 Apr 2020   •   08:08
Bilanț negru în SUA. Peste 10.000 de decese cauzate de COVID-19

SUA au atins luni pragul de 10.000 de decese cauzate de noul coronavirus, arată datele Universităţii Johns Hopkins. Potrivit Departamentului pentru Veteranii de Război, această cifră a depăşit-o pe cea a deceselor pe câmpul de luptă în 6 războaie în care a fost implicată ţara, scrie USA Today.

Datele Departamentului pentru Veteranii de Război (VA) spun că un număr de 9.961 de soldaţi au murit pe câmpul de luptă în timpul acestor şase războaie: revoluţia americană, războiul din 1812, războiul mexican, războaiele indiene, scutul deşertului hispanic-american Warand / furtuna deşertului.

Oficialii americani au asociat în mod repetat focarul de coronavirus cu o luptă militară şi membrii forţelor armate s-au alăturat în diferite eforturi pentru a ajuta la stoparea răspândirii virusului.

SUA înregistrează peste 1.000 de victime pe zi, un număr de două ori mai mare decât cel al celor mai mortale două boli din SUA: cancerul pulmonar şi gripa.

Există, însă, şi câteva veşti bune: oficialii federali din domeniul sănătăţii au spus că există semne că focarul ar putea atinge vârful în aceste zile în zonele cele mai afectate, cum ar fi New York şi statul Washington.

Sursa: Mediafax

×